Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Långsträcka och taktik ordnade en fjärde plats

Ett väl genomfört jobb av Mark Solloway Historic Rally och att taktiskt nog inte ta i så de sprack gav Harry och Timo en total fjärde plats, och en tredje plats i sin klass, i årets Midnattssolsrally.

Efter tre genomförda sträckor i torsdags var nog tanken att ta sig genom MSR helskinnade bland alla fortåkande Volvoåkare, men ödet ville annorlunda och efter långsträckan i Dalarna så var de uppe på en sjätte plats totalt. Sedan dess det har det med största sannolikhet handlat om taktikkörning.

Vid middagsbordet på fredagkvällen resonerades det om att ta 12 sekunder per sträcka för att nå en högre placering än dagens totala femte plats, men förståndet kickade in och Harry och Timo fortsatte att köra jämt och taktiskt. Med en tredje plats som topplacering så är lördagens sträckor rallyts bästa dag och de har även lyckats hålla ex-världsmästaren Stig Blomqvist bakom sig. Sedan MSR:s otursgubbe Staffan Bergdahl fått bryta på SS 18 på grund av en trasig bakaxel så är Harry och Timo uppe på en fjärde plats totalt.

- Det gick som smör idag, vi är världsmästare i "långsladd" säger Harry efter målgången. Jag trodde heller inte på detta resultat med så korta förberedelser men nu är vi i mål och kul har det varit. Vi förstod att Stig skulle försöka ta oss och det kändes skönt när vi märkte att vi kunde hålla honom bakom oss i resultatlistan.

Timo skojar vidare om Harry och säger att med några färre kilon i bilen hade det nog gått lite snabbare.

Tomas Thorén / Charlotte Olsson för www.resultatservice.com