Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

-Gubben är väl lite seg på morgonen

Det var morgonens första kommentar från Harry Joki i den vita Mark Solloway Escorten med nummer 24 på dörren när rallyts allt i allo Per Carlsson gjorde intervjuer åt Rally Radion vid målet på SS9. Dagen har blandats med en del hyfsade tider och en del rejäla bottennapp på någon specialsträcka, men det är paret Harry och Timos femte placering totalt i tävlingen efter dag 2 som visar att de har tänkt taktiskt och inte tagit några onödiga risker längs vägen.

Harry berättar att åka taktiskt i lagom tempo var det som gällde under Roslagsetappen. Fortfarande är det lördag eftermiddag som gäller som målgång.

-Vi kanske tappade lite väl mycket på första sträckan i morse och någon sträcka var riktigt förrädisk med allt rullgrus som fanns på vägen.

Timo fyller i att på första sträckan var han helt borta i noterna ett par gånger och sen hade vi någon liten dikesvisit på SS11 också. En rätt slutkörd Harry fortsätter:

-Vi har väldigt kul och vi är väldigt nöjda med placeringen! Sedan kan vi säga att det var skönt att slippa det riktiga ösregnet på Folkracebanan som var dagens sista specialsträcka.

Morgondagen drar vidare ner mot Eskilstuna och Katrineholm på riktigt fina vägar, men man skall vara medveten om att denna tävling har oftast haft en hel del händelser sista dagen och vi får se hur resultatet står sig under lördagen.

Texten gjord av Tomas Thorén & Charlotte Olsson för www.resultatservice.com