Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Vad var det som hände egentligen Harry??

Det var frågan alla ställde sig beträffande Harry Joki efter SS3. Knappt inte ens en medioker inledning efter dagens två första specialsträckor. Resultatet var en total 53:e plats på SS2 och en total 43:e plats på SS3 och då hade herrar Harry och Timo mycket att fundera över i bilen på väg upp till specialsträckorna i Dalarna.

- Vi var av tre gånger på de första sträckorna i morse och så gick vi med bakänden in i en sten också. Vi kunde fått en lyckosammare start. Det var många tankar som flög genom huvudet på transporten upp mot Dalarna, berättar Harry.

Efter två kortare specialsträckor runt Hedemora där det ena var ett "specialprov" började de sin klättring i resultatlistan.

-Vi kom på felet. Efter asfalten igår hade vi inte gjort rätt justering av framvagnen och när vi väl fått ordning på det så kunde vi börja åka bil på allvar igen, fortsätter Harry.

På SS 6 som var dagens långsträcka slår Harry till med fjärde bästa tid och med det vill han visa att han vill vara med i leken på allvar igen.

- Sträckan är lång och krävande och har en del rejäla indianöverfall och tjyvsvängar, men Timo kommer bättre och bättre in i notläsningen och vi gör dagens grovarbete här.

SS 7 är samma sträcka som SS2 och helt plötsligt så hade de sjätte bästa tid och sedan fjärde bästa tid igen på SS8. De kan sova gott inatt.

-Bilen skall få lite service nu och det ska även Timo och jag. På slutet tyckte jag vi medvetet slog av lite på tempot för det återstår ju dock två dagar av tävlingen och målet är att vara med till målgången på lördag.

Tomas Thorén & Charlotte Olsson