Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell senior kör Midnattssolsrallyt

I februari i år fyllde Patrik Sandells pappa Anders 60 år. I present av sonen fick han en start i Midnattssolsrallyt. Nu är starten nära.

Under 70-talet var Anders en av Jämtlands framstående rallyförare, med ett antal totalsegrar i distriktstävlingar. Full säsong i SM kördes mellan 76-81 i både Standard A och Grupp 2, eller H som det heter nu, med ett antal bra placeringar med SM-poäng som följd. Men sedan var det något annat som tog fokus. Anders skulle bli pappa.

I en intervju i lokaltidningen julen -81 sa Anders ”se det som ett uppehåll från rallytävlandet”.

Uppehållet blev drygt trettio år. Ända tills i år då han fyllde 60 och fick ett presentkort av sonen Patrik, som själv tävlar i Rally-VM för Sweden World Rally Team. Presentkortet innehöll en start i Midnattssolsrallyt.

Anders inledde sin rallykarriär i en Renault Gordini, sedan blev det Opel för hela slanten. Men nu kommer han till start i en hyrd Volvo 240 Appendix K.

– Vi försökte hyra en Opel Ascona B, men det var inte så lätt att få tag på så det fick bli en Volvo, berättar Patrik Sandell.

I förra veckan kördes ett test uppe i jämtländska Kall, och det beskrevs som lyckat. Så vilken är då målsättningen, när Anders Sandell tar upp rallykarriären igen efter trettio år?

– Att bilen håller så att vi kommer i mål. Att ha kul, och att vi inte kommer sist, säger Anders Sandell.

KAK Midnattssolsrallyt körs den 18-21 juli 2012 med Västerås som utgångspunkt. Passande nog så har tävlingsledningen sett till att Anders får sätta startnummer 60 på bilen.

Samma helg tävlar sonen Patrik i Rally Zhanghye, som är den första deltävlingen i det kinesiska rallymästerskapet. Om några dagar vet vi vem som lyckades bäst.