Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Gert Blomquist redo för årets midnattssolsrally

Efter klassegern 2009 och en fjärdeplats totalt är Gert Blomquist och hans Peugeot 504 V6 Coupé åter redo att fajtas om topplaceringarna på de 21 specialsträckorna i årets Midnattssolsrally. Ekipaget har alla förutsättningar - Peugeot 504 skördade stora rallyframgångar internationellet med bland annat Ove ”Påven” Andersson. Och Gert Blomquist från de småländska skogarna utanför Sävsjö, tävlandes för Vetlanda RRC, och hans co-driver Lena Lindberg känner sig mer laddade än någonsin.

-Jag har slitit hårt med att få 504:an i ordning. Och med hjälp av duktiga mekaniker känns det nu som att allt skulle fungera bra, säger Gert. Bilen är den enda i sitt slag i Skandinavien.

Gert Blomquist har sin sambo Lena Lindberg i kartläsarstolen och ekipaget med Peugeot 504 Coupé V6 från 1981 har startnummer 9 i det historiska rallyt, där bland andra Björn Waldegård och Stig Blomqvist också deltar.

- Många kända och duktiga rallylegendarer deltar i år så vi har verkligen en tuff match framför oss, avslutar Gert och fortsätter med de sista detaljerna för att allt ska bli klart till start.

Peugeot skördade stora framgångar på 70-talet i Afrika med sedan- och coupeversionen av 504 med bland annat Ove ”Påven” Andersson som förare och segrare i Safarirallyt med en 504 Sedan. ”Påven” gick tyvärr hastigt bort 2010. Under senare delen av 70-talet tog Jean-Pierre Nicholas 504 Coupé V6 till flertalet segrar i Afrika, bland annat i Bandamarallyt.

Årets Midnattssolsrally går av stapeln den 18 juli med Västerås som utgångspunkt och startar med en publiksträcka inne på Rocklundaområdet. Den 19 juli körs sju sträckor i Bergsslagen, 20 juli, sju sträckor i Roslagen och 21 juli körs sex sträckor i Sörmland innan rallyt avslutas med målgång och prisutdelning på Rocklundaområdet i Västerås.

KAK Midnattssolsrallyt är Sveriges och ett av norra Europas största rally för historiska tävlingsbilar. Bilarna ska vara byggda 1981 eller tidigare. KAK Midnattssolsrallyt kördes i sin ursprungliga tappning mellan 1950 och 1964. Sedan 2006 körs Midnattssolsrallyt som en historisk tävling med två huvudklasser: Historic och Regularity.

Välkomna till Peugeots tält på serviceplatsen i Västerås under rallyt!

Maria Lantz