Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

12 år sedan och nu blir det Midnattssolsrallyt

Harry Joki och Timo Helisten är ett nytillskott i årets Midnattssolsrally (MSR) som går den 18-21 juli med start och mål på Rocklunda i Västerås. Harry var först anmäld att köra en Toyota, men kommer istället att köra en nyprepparerad Ford Escort av 1975 års modell som är byggd av engelsmannen Mark Solloway och hans team.

Bilen kan du se här.

Bilen är från början byggd för Jari-Matti Latvala som skulle deltaga i årets MSR, men eftersom Latvala fått förhinder så har bilen överlåtits till Harry och Timo som kommer att köra tävlingen som ett test för ett vidare samarbete i framtiden. Timo Helisten åkte kartläsare i förra årets tävling medan Harry Joki inte har tävlat på 12 år.
Sist Harry tävlade var i Östgöta Rallyt år 2000 med en Golf IV och de största konkurrenterna där var Per Svan och Jonas Kruse bl.a.

- Visst kommer man att sakna dem på startlinjen, men jag har haft många duster med Mats Jonsson exempelvis. Detta kommer att bli ett äventyr för att testa och se om det här med Historic Rally kan vara något för mig. Målsättningen för Timo och mig är att lära känna varandra, samt att få erfarenhet av att köra den här typen av bil och komma igång med tävlandet igen. Tanken är att bygga upp ett team under en längre period och i årets upplaga av MSR har vi inga segerambitioner.

Förberedelserna har varit lite knappa, men Harry har varit i Wales och testat bilen tillsammans med Mark Solloway samt kommer det att bli en testdag hemma i Sverige också. Bilen känns väldigt välbyggd och potent och Mark Solloway Team är ju kända för att göra ett bra jobb.

Mark Solloway, som byggde och servade även förra årets vinnarbil som kördes av Kenny Bräck, kommer att ha ungefär samma upplägg till Harry och Timo. Koordinator och Teamchef blir Mark Solloway själv.

Det går att se på Youtube Jari-Matti Latvala köra en systerbil i 2010 års Historic EM i Lahti, Finland.

Se länk till film: http://youtu.be/Wn1O68RJuEI

Tomas Thorén / Charlotte Olsson