Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell kör full säsong i Kina

Patrik Sandell och hans codriver Maria Andersson är klara för en full säsong i det kinesiska rallymästerskapet. Första starten blir Rally Zhangye, 21-23 juli.

Sandell har gjort flera lyckade inhopp i det kinesiska rallymästerskapet tidigare. Förra året var han med och körde hem teammästerskapet. Året därpå tog han ett individuellt silver trots bara ett fåtal starter.

I år blir det dock full säsong. Tillsammans med codrivern Maria Andersson är han nu klar för att köra samtliga fem deltävlingar för teamet Wan Yu Autosports Club. Kinaäventyret sker vid sidan av deras ordinarie tävlande i WRC med MINI för Sweden World Rally Team.

– Jag ser fram emot det här av flera anledningar. Dels för att Kina i sig är en väldigt spännande marknad. Rallysporten växer väldigt mycket där, liksom hela bilindustrin i stort. Och dessutom är det perfekt för mig och Maria att få chansen att trimma ihop oss ännu mer, säger Patrik Sandell.

I början av säsongen kommer de att köra en 4-hjulsdriven Grupp N-bil, för att sedan gå över till att köra en bil i en ny klass som heter CRC – China Rally Cars – som är lite som en blandning mellan en Grupp N-bil och en WRC-bil. Men den bilen är fortfarande under utveckling, så svensken börjar säsongen i en Grupp N-bil.

Alla team består av tre förare, varav en kan vara en internationell förare. De två bäst placerade förarna i teamet får poäng.

– I Kina är team-mästerskapet den stora grejen. Det är laginsatsen som alla satsar på och värderar högst. För vår del gäller det att dela med oss av vår kunskap och tillsammans med hela teamet jobba mot det målet, säger Patrik Sandell.

Den första tävlingen är Rally Zhanghye, som körs i Gansu-provinsen i landets nordvästra del den 21-23 juli. Sedan pågår säsongen ända in i december.