Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Hörbing och Olsson vann igen i Svenska Rallycupen.

I Lördagens tävling i Svenska Rallycupen, Gästabudstrofén, var det åter de kända namnen Hörbing och Olsson som var värst.

När SMK Nyköping bjöd upp till Gästabud i de sörmländska skogarna, var det full fart på rallyåkarna där det till slut blev 199 st som gick iväg från Björkvik Ring ut på de 6 sträckorna.

Både knixiga och kluriga men även snabbare vägar fanns på menyn, en blandning som vissa utnyttjade fullt ut, vissa andra lite mer än fullt med besök i den sörmländska naturen som resultat.

En som återigen bevisade sin snabbhet och erfarenhet var storåkaren Eddie Hörbing, som inte gjorde någon besviken och knep alla sträcksegrarna, där segermarginalen till tvåan Jari Saarinen skrevs till 34 sekunder.

Så det var aldrig snack om vart segern skulle hamna, även om Saarinen var uppe och nosade på Hörbings tiden några sträckor. Prispallen avslutades sedan med Joachim Grahn som knep 3:e platsen före unge Jacob Jansson i sin betydligt enklare bil.

I cupen är det fortfarande Grahn som leder före Jansson, Hörbing med sina två raka segrar klättrar till 4:e platsen.

I största klassen A2WD, med hela 40 startande, var Jimmy Olsson det jagade bytet som alla vill besegra. Men för tredje tävlingen på raken var det just Jimmy Olsson som knep segern efter en imponerande och publikfriande körning. En som överraskade igen och klarade pressen från hemmapubliken var Patrik Larsson som nu följde upp 4:e platsen i Laxå med att knipa 2:a platsen i hemmatävlingen och på allvar visade att de är att räkna med i år.

Men allt kunde få en annan utgång då Tobias Söderqvist körde punktering på sträcka två, därefter var det brutal laddning för Söderqvist och han knep 4 raka sträcksegrar, men det räckte "bara" till en 3:e plats denna dag.

Vem som leder cupen är lätt att lista ut efter Olssons tre raka segrar, därefter är det nu Larsson som klivit upp på 2:a plats före Christopher Zeijlon som denna dag fick bryta. Sedan följer Söderqvist på 4:e.

I B/C 4WD tog Uffe Pettersson sin andra seger i överlägsen stil och toppar sin cupklass med god marginal.

Klass B2WD såg Kaj Banck ta sin andra raka seger före Robin Wallon som även han körde punktering och tappade chansen att kriga om segern, som trea fick vi in gotlänningen Jonny Hederstedt.

För C2WD var det en tuff tävling med bara 4:a tävlande i mål, och där hemmaåkaren Christian Gabrielsson klarade tävlingens lurigheter bäst före Emil Wennman och Mårten Egertz.

I den sammanslagna cupklassen B/C 2WD är det nu Banck före Wallon och Mattias Sundberg som bröt denna tävling, sedan föjer Daniel Johansson och Egertz.

En något tunn GrE-klass denna gång, var Jesper Samuelsson vassaste A/B-förare och Tomas Wärn bästa C-förare. De två toppar också cupklassen med vardera två 2:a platser och en seger.

När vi sammanfattar klassen Volvo Original/GrN 0-1400cc, var det stenhård kamp både i A/B samt C-klassen. I A/B blev det till slut Anton Suontausta som segrade före Johan Gunnarsson, men bara med 4,5 sekunder efter 34 miuters kamp i full laddning. Sista pallplatsen togs av Andreas Pettersson.

I C-klassen var det om möjligt ännu tuffare med ynka 2,8 sekunder mellan segraren Andreas Broberg och 2:an Emil Karlsson, 3:a men en bit efter var Magnus Eriksson.

I även denna sammanslagna cupklass är det även mycket hårt med Gunnarsson, Broberg och Suontausta i toppen i nämnd ordning.

Våra klassiska bilar som var en stor klass denna tävling, såg Janne Westlund som klar segrare före Lasse Drotz och Lars Svensson. I cupen är det dock Svensson före Westlund och Håkan Lindh.

Avslutningsvis våra Ungdomsrallyåkare där nu Henrik Johansson tog sin 2:a seger och då även gick upp i cupledning.

Nu väntar knappt tre veckors "semester" innan Kullingstrofén den 28 juli, en tävling som redan nu lockat 242 st anmälda, lutar åt ett rekord i år!

Crister Nystrand