Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

En vecka kvar till Midnattsssolsrallyt

Nu är det bara en vecka kvar till årets fartfest – KAK Midnattssolsrallyt som bland annat hyllar Ove ”Påven” Andersson med en stor utställning av Toyotas rallybilar. Startfältet är fyllt av gamla och nya rallystjärnor så räkna med en hård kamp om segern ute på sträckorna..

Tre världsmästare finns med i startlistan, svenskarna Björn Waldegård och Stig Blomqvist i samt Hannu Mikkola, Finland.

Utöver det kommer eliten av svenska förare att delta med namnkunniga förare som ledaren Rally-SM Mats Jonsson, Thomas Rådström, Kenneth Bäckström, och Gert Blomquist för att nu nämna några.

De kommer att möta hårt motstånd från exempelvis Pontus Tidemand, som likt Thomas Rådström debuterar i historiska rallysammanhang. Född 1990 är han närmast en Benjamin i startfältet, men med en imponerande meritlista.

-Jag ser fram emot att få köra Midnattssolsrallyt och möta alla legendariska förare, och självklart kör jag för seger.

Pontus kommer att köra en Escort BDG som byggts av Niclas och Hasse Möller, med drivlina från Mark Solloway så det finns både kapacitet och material för en placering i toppen.

Utställning av Toyotas rallybilar

2012 års Midnattssolsrally är en hyllning till Ove ”Påven” Andersson och förutom extra många Toyotaförare i startlistan kommer Toyota Sverige att ha en utställning med rallybilar på Rocklundområdet i Västerås.

-I vårt tält kommer vi att ha sex olika rallybilar, från Celica 2000 GT till Corolla WRC, säger Bengt Dalström, Toyota.

Utställningen pågår hela tävlingen och är givetvis öppen för allmänheten.