Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rådis ersätter Hirvonen

Mikko Hirvonen var anmäld till Midnattssolsrallyt, men ersätts nu av Thomas Rådström. Dessutom ska rallygeneralen själv, Per Carlsson, köra i Midnattssolsrallyt.

Ett sponsoruppdrag fick nuvarande VM-tvåan Mikko Hirvonen att säga nej till KAK Midnattssolsrallyt i sista stund, där han skulle kört för Toyota Team Europe som en del i hyllningen till Ove ”Påven” Andersson.

– Det är ledsamt, men vi har övertalat Thomas ”Rådis” Rådström att köra istället, säger teamchefen Erik Engen.

Thomas började köra rally på 1980-talet och han var även framgångsrik i rallycross. Under stora delar av 1990-talet körde han Toyota, både som privatförare och som fabriksförare under Påvens ledning.

– Jättekul att vara tillbaka i ett Toyotastall igen och att få hylla Påven, säger Thomas som i och med starten i Midnattssolsrallyt debuterar i historiska rallysammanhang.

– Jag är laddad och det ska bli riktigt roligt att sätta sig bakom ratten på en på en bil från den tid då jag själv började köra rally.

Det är för övrigt 20 år sedan Thomas gick i mål första gången i en Toyota fabriksbil, en Celica Grupp A.

– Då kom jag tvåa i South Swedish Rally bakom Mats Jonsson som också körde Toyota, och nu är vi med i samma stall igen.

Per Carlsson kör Midnattssolsrallyt

Drar på sig föraroverallen gör även tävlingsgeneralen Per Carlsson. Nu ska han inte köra hela rallyt, men väl första sträckan i en av förbilarna. Per kommer att köra ett riktigt krutpaket på asfaltssträckan på Rocklundaområdet, en Fiat Abarth 850 TC Nürburgring.


Fiat Abarth 850 TC Nürburgring är ett riktigt kraftpaket som kommer att rattas av Midnattssolsrallyts egen rallygeneral Per Carlsson.

– För mig är det en gammal dröm som går i uppfyllelse. Jag har länge önskat att få köra en riktig banracingpreparerad bil för fullt och i år blir det äntligen av.

– Dessutom ska det bli riktigt roligt att se om de gamla takterna fortfarande sitter i, säger Per Carlsson som genom åren kört och läst karta i många rallyn, och som har över 70 starter i olika VM-rallyn på sin meritlista.Robert Gustavsson
Pressansvarig, KAK Midnattssolsrallyt