Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Hansens magiska rallycrosshelg

Höljes,
Hansen-teamet fick uppleva en oförglömlig och magisk rallycrosshelg. EM-ledande Timur Timerzyanov vann den spektakulär SuperCar-finalen i den svenska EM-deltävlingen i sin Citroen DS3. Blott 14-årige Kevin Hansen tog sin första seger i nya Junior Rallycross-klassen, JRX. Och som en perfekt avslutning på en magisk helg rattade rallyvärldsmästaren Sebastien Loeb och Citroen Racing i natt hem guldmedaljen i X Games Rallycross genom en överlägsen vinst i finalen i en Citroen DS3 XL.
- Vilken helg!, jublar teamchef Kenneth Hansen via telefon från Los Angeles.
- Teamet stod inför sin största utmaning någonsin med Rallycross-EM och JRX premiären i Sverige och X Games under Citroen Racings vingar i USA. Vi vann och jag skulle vilja säga att just idag är Hansen Motorsport världens bästa rallycrossteam.

Rallycross-EM:et i Höljes utvecklade sig till en dramatisk final. Svenske Stig-Olof ”Stecka” Walfridson hade pole position och var segertippad. Genom en kanonstart av Timerzyanov lyckades han ta ledningen in i första sväng tätt följd av Walfridson. Efter en sammanstötning mellan kombattanterna tappade Stecka placeringar och Timur kunde fortsätta mot mållinjen och fyrverkeriet som brakade loss när han korsade A-finalen som segrare.
Hansenteamets Alexander Hvaal gjorde en stark uppkörning och blev slutligen trea efter att först ha missat starten och var sist ut i fältet.
Timur drygade ut EM-ledningen och Alexander klättrade upp som nya tvåa i serien.

Kevin Hansen var överlycklig över segern i det allra första loppet i nya ungdomsklassen i rallycross, JRX. Teamkollegan norska tjejen Ada Marie Hvaal blev tvåa.

Erik Färén gjorde sitt bästa race hittills i Super1600-klassen och blev fyra i A-finalen för Hansen Motorsport i en Citroen C2. Erik har haft en lovande utveckling i sin första säsong och var bäste svensk idag.

Medan en del av Hansenteamet skördade framgångar i Rallycross-EM i Sverige var en annan del av teamet, med teamchefen Kenneth Hansen själv, i Los Angeles på X Games och gjorde detsamma. Under Citroen Racings vingar tog hela teamet tillsammans med Sebastien Loeb en överlägsen seger i prestigefyllda X Games Rallycross.

Resultat Rallycross-EM, SuperCars, A-final.
1. Timur Timerzyanov (RUS) Citroen DS3
2. Peter Hedström (S) Skoda
3. Alexander Hvaal (N) Citroen C4
4. Stig-Olof ”Stecka” Walfridson (S) Renault
5. Michael De Keersmacher (B) Ford
6. Mats Öhman (S) Volvo
7. Morten Bermingrud (N) Citroen C4
8. P-G Andersson (S) Skoda
… All results from the European Rallycross Championship in Höljes at www.erc24.com

Results X Games 18 Rallycross, final:
1. Sébastien Loeb (F) Citroën DS3 XL
2. Ken Block (USA) Ford Fiesta Mk7
3. Brian Deegan (USA) Ford Fiesta Mk7
… All results from X Games 18 at www.erc24.com


Susann Hansen