Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Patrik Johannson totalsegrade i Dackefejden

Efter en sekundstrid med Stoffe Nilsson och Åke Jacobsson totalsegrade Patrik och Jeppe i Dackefejden med 6,4 sekunders marginal till Åke.
En liten incident på SS4 sinkade Stoffe med 14 sekunder, tid som han inte lyckades köra ikapp.

Patrik vann första sträckan med 0,5 sekunder men Stoffe kontrade direkt med att ta 1,2 på SS2.
I första servicen efter SS2 ledde således Stoffe med 0,7 sekunder. Snacka om små marginaler. Åke startade lite försiktigt men avslutade mycket starkt med en veritabel urladdning på SS 5, rallyts näst sista sträcka, där han tog 4,6 sekunder på närmaste man.

Anders Jonasson startade lite försiktigt men matchade ledartrion på slutet och säkrade en säker fjärdeplats totalt efter 6 sträckor.

Patrik visade igen en stabil körning utan några tillbud. På SS1 var Mitsubishin i lägsta laget och skyddsplåten skrapade i gruset en del vilket störde Patriks rytm i körningen något. En kraftig landning efter ett backkrön på SS1 flyttade tillbaks skyddsplåten 1 cm som effektivt åtgärdades i servicen efter SS2.

Trots det massiva regnet var vägarna i bra skick, det till och med dammade en del på SS6, inte så det störde de tävlande men publiken behövde gå hem och duscha efter tävlingen.

Dackefejden bevisade igen varför den är så populär med 214 anmälda.

Resultat top 4
Patrik Johannson 26.51,9
Åke Jacobsson 26.58,3
Stoffe Nilsson 27.04,3
Anders Jonasson 27.19,3