Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Dags för tredje sommardeltävlingen i Suzuki 1300 RallyCup

När Växjö MS arrangerar sin anrika Dackefejd, så inleds den av ett gäng små pigga Suzukibilar av äldre årgång. 25 år är kanske ingen ålder men för en bil anser vi nog det. Konstigt nog så är det svårt att finna någon 1300 cc-bil som är snabbare än de här gamla Suzuki MK1 och MK2-orna. Dessutom levererar de rallynöje för rimliga pengar.

Då toppfarten ligger på moderata 140 km/Tim så föredrar Cupdeltagarna de småländska kringelkrokarna och därför är man återigen tillbaka i Växjö. Här är deltagarna säkra på att få köra på utmanande vägar som kräver sin man och att arrangemangen håller hög nivå.

Mycket har hänt denna säsong och största överraskningen är nog att nykomlingen i gänget, Martin Lundqvist från Fagersta vunnit de två första deltävlingarna han deltog i och nu senast i deltävling fyra blev han 2:ā efter Cupledaren Niklas Pettersson.

Saknas gör 2010-års mästare Team Östmark medan fjolårsvinnaren i Växjö och tillika Cupmästare 2011 Ola Strömberg troligen kommer till start i sin nybyggda "Lily" om allt hinner bli klart. Men om Cupsegern 2012 har de inget at skaffa p.g.a. dåliga vinterresultat och ett par missade sommartävlingar. Där kommer kampen att stå mellan Team "KawaSukka" Niklas Pettersson/Tony Puumala och kompisarna Martin Lundström/Christian Segerström. Samtliga från Fagersta. Hårt blir det om tredjeplatsen i första hand mellan Hampus Böe/Patric Normark och Jesper Ödberg/Fredrik Palm.

Cupen har även ett antal ungdomsåkare som kör utbildningsrally med övningsskylten i bakrutan. Instruktörerna i dessa bilar är vanligtvis tuffa föräldrar som får resor långt värre än vad en normal bilskolelärare skulle önska.

Andreas Andersson, Dennis Lundh och Daniel Budin är namnen på dem som under överinseende av Marcu Kellberg kör Suzuki denna gång. Dessa tonåringar kör tillsammans med andra ungdomar i en särskild klass men följs sen av det övriga Suzukigänget i den ordning de ligger placerade i Cupen ... Med något undantag.

Mer om Suzuki 1300 RallyCup hittar ni på vår hemsida www.1300rallycup.se. Välkomna! "Mycket rally för pengarna"

Ola Strömberg.