Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Patrik Johansson mot SM-guld 2012

Patrik Johansson Wäxjö MS fick en möjlighet att testa en värsta sortens Volvo 940 i Skilling 500 med hjälp av AP Däck i Älmhult och Anders Martinsson.

Det var en avgrundsdjup skillnad mot den Original Volvon Patrik senast tävlade med 2005 med ungefär dubbla effekten, riktiga bromsar och med en riktig transmission från ”Mats i Säffle”.

Patrik tappade ca 10 sekunder på första sträckan men sedan var det klart med den stora omställningen från fyrhjulsdrift till bakhjulsdrift och bromspunkterna satt där.

Med sträcksegrar i klassen på SS3 och SS 4 visade Patrik åter sin stora talang. En fjärdeplats, 1 sekund från andraplatsen, är godkänt för en ”nybörjare” i klassen. Patrik, Jesper och hela teamet tillsammans med Anders och Andreas Martinsson hade riktigt kul i Skillingaryds tävling.

Visst vore det spännande att få se Patrik i fler tävlingar med Volvon vid sidan om SM-satsningen med Mitsubishin.

Nu görs de sista justeringarna på Mitsubishin inför Dackefejden. Där väntar inte minst en sekundstrid med Anders Jonasson och Stoffe Nilsson som ofta i Dackefejden. Anders har fått bra fart i sin Mitsubishi så låt oss hoppas på ett riktigt lokalderby
Skall Grupp N bilarna rå på Åke Jakobssons ”värstingbil”?

Första start är klockan 10 ute på Kronobergshed, kör från Alvesta mot Moheda, granne med Alvesta Golfklubb.

Nästa SM-tävling går av stapeln i Trollhättan 17 – 18 augusti och förhoppningsvis kommer Patrik då ett steg närmare årets mål, SM guldet. Konkurrensen är stenhård. Patrik har redan snubblat på mållinjen två gånger med mekaniska problem så inget är givet på förhand.

Patriks Rallyteam