Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Nyheter och startfält av klass när Svenska Rallycupen laddar i Laxå.

Nu på Lördag 16 juni avgörs 2:a deltävlingen i Svenska Rallycupen, när Laxå MK kör sitt ESAB-rallyt med över 180 startande. Och precis som i Mälarrallyt är det ett mycket kvalificerat startfält, bla. över 50 startande i klass A 2WD!

Svenska Rallycupen kan även bjuda på två ytterligare fina nyheter, partnern Yokohama ökar på sitt engagemang och stoppar in 2 uppsättningar däck som en extrabonus till cupens slutpriser.

Det kommer att lottas ut 2x4st Yokohamadäck, bland alla som deltagit och fullföljt alla deltävlingarna, 4 däck i 4WD och 4 däck i 2WD. Vi tackar Yokohama för initiativet att även premiera flitigt deltagande i cupen.

PPE/Yokohama räknar även med att vara på plats med sin välfyllda däcklastbil i Laxå, där du kan få "på plats service" och handla upp dig på nya svarta vinnare.

Nästa roliga nyhet är att vi fått ett special-vandringspris till klass 4WD. Det är den ståtliga pokal och vandringspris som BILAM AB instiftade till ÖÖM, och som sedan gick vidare till Sommarcupen, och där nu Svenska Rallycupen får ta över stafettpinnen och där den kommer fortsätta vandra till bästa 4WD i cupen.

Reglerna fortsätter för vandringspriset, där det gäller att få 3 inteckningar för att få behålla detta. BILAM AB har beslutat att de inteckningar som redan finns i priset får kvarstå och räknas med som vanligt. Svenska Rallycupen tackar BILAM AB / Jon Magnusson för deras idé att låta pokalen vandra i Svenska Rallycupen från 2012.

För de som ev. missat det, så delar en annan partner, MOCOMP, ut 2 Kuhmo-däck vid varje deltävling, i den form att de lottas ut bland alla klassegrare (cupklasserna, 10 st) i den deltävlingen. Det finns en twist, den klass som redan fått del av Kuhmo-däck undantas vi nästakommande lottning. Första vinnaren av Kuhmo-däck från MOCOMP blev vid Mälarrallyt, Ulf Pettersson. Katrineholms MK, som vann B/C 4WD. Lottningen inför Laxå och ESAB-rallyt har utfallit på B2WD där då vinnaren i klassen får ett presentkort på två Kuhmo rallydäck.

Vi kan helt klart se fram emot en mycket spännande tävling i skogarna runt Laxå, där arrangörerna plockat fram 4 fina sträckor, där den första på hela 18 km lär bli utslagsgivande och en tuff utmaning för teamen.

"Toppnamnen" från Mälarrallyt och cupledarna är är på plats i Laxå för att försöka försvara sin cupledning, men som nämnt är det kvalificerad konkurens i alla klasser, så kampen lär bli hård!

Klockan 11.00 på Lördag rullar de första bilarna iväg från ESAB-hallen i Laxå för att avverka de 4 sträckorna, och runt kl. 15 beräknas de första komma in till slutmålet.

Väl mött i rallyskogen!

Officiell webbsida: www.svenskarallycupen.se

Crister Nystrand