Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

SM-ledare byter klass och Världens starkaste man i Autoexperten-Skilling 500

Det är nu 150 ekipage anmälda till årets höjdpunkt för Skillingaryds MK.

Autoexperten-Skilling 500 har i år Gislaved som start och mål plats. Klubben är den enda motorklubben med rally på programmet i regionen och har därför många medlemmar och aktiva förare i Gislaved med omnejd. Dessa får nu glädjande möjligheten att visa upp sig på hemmaplan.

Klockan tolv på förmiddagen går starten med förarpresentationer från Torget i Gislaved. Därefter ger sig ekipagen ut på en bana med fem specialsträckor söder och väster om Gislaved. Två gånger kommer de tillbaka för service på Joelssons Åkeri i centrala Gislaved.

Hela tjugo hemmaförare finns i startfältet där alla har chansen till framskjutna placeringar i sina respektive klasser och några av dem kommer också att placera sig bland de allra främsta totalt. Bland dessa är SM meriterade Daniel Halldén och Henrik Lennartsson samt förra årets DM segrare Håkan Ståhl och Erik Bergman.

Favoriter till totalsegern är Stoffe Nilsson, Hässleholm och Åke Jacobsson från Emådalen. I klass A-förare för tvåhjulsdrivna bilar gör SM ledaren i den fyrhjulsdrivna otrimmade klassen, Patrik Johansson, Växjö, ett överraskande inhopp i en Volvo 940. Spännande att se vad han kan göra mot den småländska och skånska eliten som ju i senaste SM tävlingen visade sig hålla högsta klass.

I B-förarnas tvåhjulsdrivna klass hittar vi bland andra Magnus Samuelsson från MK Kinda som väl inte är mest känd som rallyförare utan mer som Världens starkaste man och som vinnare i Let´s Dance. Spännande att följa hans framfart i rallyskogen.

Program för tävlingen finns bland annat att köpa vid serviceplatsen och på Torget.

Mats Bergman