Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Ingen tredje seger för Johan Svernsson

Valdemarsviks Johan Svensson höll inte rijktigt för favorittrycket i Stefans Minne. Han rattade in sin Volvo på fjärdeplatsen i klassen och blev femma totalt.

- Det gick inte min väg idag men vi kommer igen, sade en trots allt glad Johan efteråt.

Nu gick segern till hans märkeskollega Maths Johnsson från Ydre MK. Han har tidigare vart och nosat på segern i tävlingen men inte lyckats förrän i år.

Segeemarginalen blev drygt femton sekunder vilket inte är dåligt i en så kort tävling.

- Det här var kul och jag är väldigt nöjd med dagen, sade en sprudlande glad Maths efteråt tillsammans med kartläsaren Fredrik Johnsson.

En annan som många trodde skulle göra sig gällande i toppstriden var Tjusts Mikael Stark men han misslyckades på sträcka ett och tappade över femton sekunder där men annars var tiderna bra. En femteplats i klassen blev det till slut, Tvåa i A 2wd blev östergyllens Andreas Fransson som åven blev trea totalt.

B-förare överraskade

Det var många som höjde på ögonbrynen när studerade resultatlistan. Segerherren i B 2wd var Norrköpings Fredrikj Johansson och hans tid sen. Den var riktigt bra för han blev totaltvåa i Stefans Minne och klassegern skrevs till hela 10,3 sekunder inte dåligt.

I de mindre trimmade klasserna kan nämnas att det blev dubbelseger för Ydre MK i Volvo Original Elit genom Janne G Andersson som etta och knappa tio sekunder efter kom Calle Olofsson. I Klassiker klassen visade Ydre MK att man har gott om duktiga förare för här vann Thomas Johansson.

En som inte tävlat på ett tag var MK Skandias Jimmy Ekström. Nu hade han och sin bror fått i ordning på Volvo 240:n. Denna tävling hade han syrran Sanna i högerstolen och då slutade det med vinst.

Thomas Godhe