Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kevin Hansen vann sitt första RallyX race

Belfast, Nordirland,

Kevin Hansen vann sin allra första rallycrosstävling. Såsom yngste son till 14-faldige europamästaren i rallycross Kenneth Hansen valde Kevin att följa i sin pappas fotspår. I måndags den 28 maj uppfyllde han ålderskravet att få tävla i internationell rallycross. I går söndag gjorde han sin premiär i juniorklassen av Suzuki Swift i det brittiska mästerskapet.

- Superkul, men nästan lite overkligt, skrattar Kevin och tänker tillbaka på en omtumlande dag som slutade med seger.

- Det började väl inte så bra, men jag kämpade på och jag tycker själv att jag förbättrade mig varje gång jag var ute på banan. Inför finalerna hade jag jobbat upp samma fart som de andra.

Kevin kom ut som tvåa, tappade inledningsvis en del till ledande Mathew Tomas, men hittade nya snabbare spår och med två varv kvar var Kevin precis bakom ledaren.

- När Mathew gjorde ett misstag på sista varvet hade jag min chans, berättar Kevin. Kanske tvekade jag en halv sekund, men sen tänkte jag, nu eller aldrig, och så körde jag om.

Kevin ledde med säker hand sista delen av loppet och tog sin första seger i sin första rallycrosstävling.

Måndag var det en ny tävling och Kevins framgångar fortsatte. Kevin startade i andra ruta även denna gång men tappade starten till Mathew Tomas. Nuorkade han hålla Kevin bakom sig trots ihärdig uppvaktning. Kevin blev tvåa och kunde konstatera att hans första tävling i rallycross blev både bättre än väntat och att det var lika roligt som han hade hoppats på.

Nästa tävling blir i nya JRX-klassen på rallycross-EM:et i Norge under midsommarhelgen.

Susann Hansen