Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Noah Milell-Vann Tom Trana Trophy

IMPONERADE IGEN-Vann Tom Trana Trophy

Noah Milell vann den prestigefyllda tävlingen Tom Trana Trophy i Göteborg efter ännu en imponerande insats.

-Min skönaste seger hittills, utan tvekan, jublar Noah Milell.

Talangen från Kristianstad fortsätter att befästa sin position som nummer ett i den hårda J60 klassen. Segern i Göteborg var Milells femte för året av sex möjliga. Men ännu en gång fick Milell visa hela sitt register innan han kunde stiga högst upp på prispallen.

-Det finns inte utrymme för några misstag om man skall vinna det här, säger Noah.

Som i tidigare tävlingar blev det oerhört jämt redan i kvalet, 20 förare satte tider inom samma sekund. Milell satte den tredje snabbaste tiden, fjorton hundradelar bakom den snabbe hemma föraren Lukas Thylin som tog pole. Näst snabbast var Bohus Michael Häussler som var en ynka hundradel före Milell.

-Små marginaler, men kval är kval, fortsätter Noah.

Det första heatet blev en nagelbitare där Milell och Thylin satte upp tempot i täten med en hel rad utmanare tätt efter, och Thylin hade greppet, men Milell slog till på det sista varvet och kunde vinna.

-Planerade racet bra, kom iväg som tvåa och i näst sista kurvan innan målgång såg jag en lucka och kunde passera, förklarar Noah.

I det avslutande heatet blev inte mycket annorlunda. Tätt och tufft, men Milell lyckades hålla ledningen från start till mål före just Thylin.

-Det flöt på bra och jag hade bra koll på Thylin som är vass, säger Noah.

Och i finalen blev det återigen Milell vs Thylin. Milell tog ledningen, blev passerad av Thylin efter några varv och Milell svarade vilket Thylin också gjorde och var tillbaks i topp. Men när det återstod två varv visade Milell kyla, letade lucka, attackerade, tog sig förbi och kunde ta målflagg som segrare.

-Tufft från start till mål! Men vilken känsla, avslutar Noah Milell.

Kristianstad Karting Klubbs förare är heta i J60 klassen. Alvin Dyberg stod också för en stark prestation när han knep bronsplatsen. Andreas Johansson körde stabilt och blev femma. Daniel Vebster levererade ännu en gång med sin tionde plats, Sebastian Persson nådde en tolfte plats och Simon Ohlin en artonde plats.

Staffan Börjesson