Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Hansen Motorsports euforiska dubbelseger i Österrike

Greinbach, Österrike

Hansen Motorsport firade en euforisk vinst helgen till ära när teamets båda SuperCar-förare tog en dubbelseger i den tredje EM-deltävling i Österrike. Ryske Timur Timerzyanov vann övertygande efter ett taktiskt väldisponerat lopp. Teamkollegan norske Alexander Hvaal var minst lika glad över sin andraplats och tillsammans visade de att Hansen Motorsport hade en formtopp denna helg.

- Eufori, vad annat kan jag säga en helg som denna! skrattar teamchef Kenneth Hansen.

- Timur och Alexander har gjort det så snyggt och smart och jag är så stolt över dem.

I A-finalen startade de på andra och fjärde startspår. Timur kom ut tvåa efter fransmannen Davy Jeanney. När Davy tog jokern toppade Timur med ett ultrasnabbt varv och kopplade där greppet om segern. Alexander, som kom ut fyra efter starten, körde med insidan av hjälmen och metodiskt plockade han placering för placering. Jeanney och engelsmannen Liam Doran hade en hård fight som kostade dyrbar tid, men som gynnade ledarduon Timur och Alexander.

Jeanney orkade hålla emot Dorans uppvaktningar och de blev trea och fyra. Österrikiske hemmaföraren Ramler tog en bejublad femte plats. Den ende svensken i fältet, Peter Hedström, låg bra till men snurrade med bara ett par varv kvar och blev sexa totalt. Sjua slutade De Kearsmacher före Jos Kuypers som uteslutits för tjuvstart.

- Kvalheaten gick inte helt min väg, men i finalen kunde jag knyta ihop säcken och lyckades ta min Citroen DS3 till en skön seger, säger Timur Timerzyanov strålande glad och genomblöt av segerchampagnen från prispallen.

- Jag är så glad och jag kan inte fatta att jag i två av tre EM-tävlingar har varit tvåa, säger Alexander som inledde helgen med att fylla 20 år. Detta skulle vara mitt läroår och redan har jag och teamet kommit så långt. Det är helt otroligt!

Nästa tävling går redan till helgen i grannlandet Ungern.

Erik Färén tog en meriterande tredjeplats i B-finalen i Super1600 för Hansen Motorsport. Vann gjorde danske Ulrik Linnemann.

Robin Larsson, son till förre europamästaren Lasse Larsson, gjorde succéartad debut i rallycross-EM:ets touringcarklass genom en välförtjänt seger.

FINAL RESULTS SUPERCARS:
1. Timur Timerzyanov (RUS) Citroën DS3
2. Alexander Hvaal (N) Citroën C4
3. Davy Jeanney (F) Citroën C4
4. Liam Doran (GB) Citroën DS3
5. Andreas Ramler (A) Seat
6. Peter Hedström (S) Skoda
7. De Kearsmacker (NL) Ford
8. Jos Kuypers (NL) Ford

FINAL RESULTS SUPER1600S:
1. Ulrik Linnemann (DK) Peugeot

Alla resultat se www.erc24.com

Susann Hansen