Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mats Jonsson klar för Midnattssolsrallyt

Juha Kankkunen skulle egentligen kört för Toyota Team Historic, men fick förhinder. Nu blir det SM-ledande Mats Jonsson som kör för teamet istället.

Midnattssolsrallyt 2012 blir en hyllning Ove ”Påven” Andersson, och bland andra Mikko Hirvonen, Hannu Mikkola och Juha Kankkunen var anmälda för att köra Toyota Team Historic. När fyrfaldige världsmästaren i rally, Juha Kankkunen för några veckor sedan meddelade att han fått förhinder blev det plötsligt en bil över. Att hitta en lämplig ersättare var inte helt lätt, men nu när man engagerat Mats Jonsson känner teamchefen Erik Engen att han hittat rätt.

Mats Jonsson, Forshaga MC, har i sin karriär vunnit 17 SM guld i rally och hänger fortfarande med i toppen. Förra helgen segrade han i South Swedish Rally vilket gjorde att han klättrade högst upp i årets SM-tabell.

Midnattssolsrallyt körs mellan den 18 och 21 juli i år, men redan den 17 juli kan man få en försmak av rallyt då Västerås MS har bjudit in de tävlande till shakedown på Västerås Motorstadion .