Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Fullspäckat jubileumsprogram i Hässleholms Motorklubb

Firar både egna verksamheten och stans 100-årsjubileum

Årets upplaga av AM Snapphanerally, i regi av Hässleholms Motorklubb, får status av deltävling i DM för Södra Bilsportförbundet. Tävlingen går av stapeln den 11:e Augusti men redan nu pågår förberedelserna för HLMK:s stora jubileumsår 2013 och för 2014 då man samarbetar med Hässleholms kommun i firandet av stans 100-årsjubileum.

Bägge begivenheterna firas med SM-rallyn och "landets livaktigaste motorklubb" står därmed inför två år i rad med stora SM-arrangemang.

Vi brukar ju i vanliga fall "ta igen oss" vartannat år, säger ordförande C G Wilke. Men eftersom klubben blir 60 år 2013, vår rallysprint Lille Mats fyller 50 år, Snapphanerallyt blir 45 år, och Bivarödsdriften 5 år, ställer vi till med ett prydligt 160-årsjubileum och arrangerar vår 15:e SM-tävling. När det sedan gäller 2014 har vi resonerat med Hässleholms Kommun och från båda håll tycker vi att det skulle "sitta fint" med ett SM-rally på toppen av alla andra festligheter.

I dagarna har SM-gruppen inom Svenska Bilsportförbundet presenterat kalendern för nästa års rally-SM. I ett uttalande gläder man sig åt att antalet ansökningar från klubbar som vill arrangera SM-deltävlingar ökat. HLMK har fått sig tilldelat 9-10 Augusti för AM Snapphanerally. För 2014 blir datumet den 8-9 Augusti.

I bägge fallen passar det oss utmärkt, säger C G Wilke. I samband med festivalen i stan. - Kan knappast bli bättre! Det kommer att bli massor av arbete inför båda SM-tävlingarna och det är inte nog med det! Vi planerar också att fira Lille Mats med en "Jubileumssprint" över två dagar på Garnisonen, 27 - 28 April och extra festligheter runt "Jubileumsdriften" på Bivarödsbanan den 24 - 25 Augusti. - Lita på att det kommer att bli full fart i Hässleholms Motorklubb de närmaste åren!