Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Stabila tävlingar i Rally-SM 2013

2012 års upplaga av Rally-SM har kommit halvvägs och säsongen har utvecklat sig på ett bra sätt. För SM-gruppen har planeringen för nästkommande år pågått ett tag och de kan nu stolt presentera 2013 års kalender. Allt för att planeringen ska fungera bättre för alla inblandade parter.

Rally-SM har en positiv trend i antal startande och även medias intresse i mästerskapet. Det är därför extra roligt att också antalet ansökningar till att få arrangera Rally-SM ökar. Precis som brukligt kommer även säsongen 2013 inledas med två vintertävlingar.

– Avsaknaden av vinter vissa år gör att vi försöker hitta arrangörer som har goda förutsättningar för ett riktigt vinterrally, säger Olof Kånge.

Ur den synpunkten är Östersund Winter Rally, som körs 22-23 februari ett bra val. Säsongens första deltävling körs 1-2 februari, var den går är nu inte helt klart.

– Den första tänkta tävlingen i mästerskapet 2013 är under planering och då vi inte är riktigt säkra på det exakta genomförandet så får vi återkomma med startort, säger Olof Kånge.

Rally Uppsala är återigen med i kalendern 2013 men då inte som vintertävling. Samtliga arrangörer i kalendern är erfarna och alla tävlingarna har gott renommé. – Några arrangörer vill ha ett årligt återkommande Rally-SM och andra vill pusta ut och köra vart annat år. Det här gör att vi får en bra mix och kan alternera bland de bästa arrangörerna i landet, säger Olof Kånge.

Rally-SM 2013
1-2 februari, TBA, (datum fastställt, tävling och ort meddelas senare)
22-23 februari, Östersund Winter Rally, Östersund
9–11 maj, South Swedish Rally, TBA
9-10 augusti, AM–Snapphanerallyt, Hässleholm
13-14 september, East Sweden Rally, Linköping
4-5 oktober, Rally Uppsala, Uppsala