Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Första tävlingen i nya bilen för Mikael Lindqvist

Rally-SM och den tredje deltävlingen blev premiären för Mikael Lindqvist med den nya Mitsubishi Evo X som han har byggt. Det var en mycket nervös Lindqvist som stod på startlinjen på den första sträckan i fredags. Han hade inte testat bilen i riktigt tävlingstempo tidigare.

- Jag visste ju inte hur bilen skulle reagera när vi kom upp i tävlingstempo, så det är klart att jag var nervös vid starten, säger Lindqvist.

Tyvärr blev det lite bromsproblem på bilen under den första etappen och det gjorde att Lindqvist hade svårt att hitta rätt i bilen. Under andra etappen började körningen stämma bättre och Lindqvists tider närmade sig toppen. Bästa sträcktiden kom på den sista sträckan då Lindqvist hade tredje tid.

- Den här klassen är riktigt tuff och de som ligger längst fram kör otroligt fort, det här blir en riktig utmaning att försöka att hänga med i det tempot, väldigt inspirerande, säger Lindqvist.

Nu väntar en genomgång av bilen och sedan blir det test och kanske någon mindre tävling under sommaren. I mitten av augusti är det sedan dags för Rally-SM igen. Då är det Västrallyt i Trollhättan som avgörs.

- Det ska bli riktigt roligt att fortsätta i den här bilen och klassen. Vi satsar också på Mitsubishicupen det här året. Det är en cup som går tillsammans med deltävlingarna i Rally-SM. Vi fick teampriset i cupen denna gång. Det är roligt att vår satsning verkar uppskattad, avslutar Mikael Lindqvist.

Resultat för Lindqvist under South Swedish Rally.
Totalplacering: 10:a
Otrimmat 4WD: 4:a
Mitsubishi Evo Challenge: 3:a

Lindqvist Motorsport kommer i helt ny design och en ny hemsida har skapats för den här satsningen, besök oss på www.lindqvistmotorsport.se

Pressansvarig: Urban Andersson