Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mattias Adielsson trea i JSM i Småland

Det blev ett tufft South Swedish Rally för Mattias Adielsson och Christoffer Bäck. Redan i inledningen på tävlingen blev det problem med bakbromsarna på bilen. Det blev många snurrningar och några lättare avåkningar.

- Det har inte varit lätt, ibland har bromsarna tagit och ibland inte. Jag har fått pumpa två-tre gånger för att bromsarna ska ta, säger Mattias Adielsson.

Bromsproblemen höll i sig in på sista dagen då teamet hittade felet och kunde åtgärda det. När felet var avhjälp blev det en helt annan fart på Adielsson. Mot slutet av tävlingen presterade han sträcktider bland de tre första i junior SM.

- När väl bilen fungerade hade vi riktigt bra fart och jag är mycket nöjd med avslutningen av tävlingen. Nu ser vi fram mot nästa deltävling i Rally SM som går på ”hemmaplan” i Trollhättan. Vi kommer att åka några mindre tävlingar under sommaren för att bevara farten till Trollhättan i mitten på august, säger Mattias Adielsson.

Mattias och Christoffer har nu två raka tredje placeringar i junior SM. Nästa deltävling i Rally SM, Västrallyt i Trollhättan avgörs den 14-15 augusti.

Resultat South Swedish Rally Junior-SM
1 Johan Carlsson Degerfors 1,22,05,7
2 Victor Henriksson MK Speed +2,5
3 Mattias Adielsson Göteborg +2,27,5


Mattias och Christoffer kom på nionde plats i klassen trimmat 2WD

Följ oss på www.adielssonmotorsport.com

Pressansvarig: Urban Andersson