Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Pelle Sääv tvåa i South Swedish Rally

Det blev tillslut en andra plats för Pelle Sääv i South Swedish Rally. Efter en gastkramade kamp om sekunder med Mats Jonsson avgjordes det på den 14:e av de 16 sträckorna. Pelle snurrade, fick motorstopp och tappade ett tio tal sekunder. Det var vad som räckte för att Jonsson skulle dra det längsta strået.

- Det är klart att det känns surt att återigen vara så nära en vinst i en SM-tävling. Ett misstag med en snurrning, det var det som avgjorde. Jonsson gör ju aldrig några misstag, säger Pelle Sääv.

Det har varit ett mycket tufft rally. Många av förarna i toppen har fått problem med speciellt punkteringar. Sääv har dock lyckats undvika alla vassa stenar.

- Ett av de tuffaste South Swedish Rallyn, så smalt och krokigt. Det har verkligen varit viktigt att ha hjulen på vägen för att undvika punkteringar, säger Sääv.

Pelle Sääv har ett strålande facit i Rally-SM så här långt i år. I de två vintertävlingarna som avgjorts har Sääv kommit tvåa och trea. Nu följer han upp det med ytterligare en andra plats. Rally-SM tar nu lite paus och nästa deltävling, Västrallyt, i Trollhättan avgörs den 14 -15 augusti.

- I Västrallyt är det min tur att vinna, då ska gubbarna få stå upp och köra om de ska vara före mig, avslutar Sääv.Resultat South Swedish Rally

1 Mats Jonsson - Forshaga 1,18,20,6
2 Pelle Sääv - Linköping + 23,4
3 Patrik Johansson - Växjö + 53,3
Följ oss på vår hemsida www.nhsuper2000.se

Pressansvarig Urban Andersson