Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Fredrik Åhlin värmer upp inför Akropolisrallyt – kör SSR South Swedish Rally

Den andra deltävlingen i WRC Academy körs under Akropolisrallyt i Grekland, med start den 25 maj. På startlinjen kommer då en laddad och rejält uppvärmd Fredrik Åhlin att stå. Fredrik och kartläsare Morten Abrahamsen kommer som uppvärming att köra South Swedish Rally i helgen.

”Mitt fokus ligger självklart på WRC Academy. Därför passar det utmärkt att få sig en genomkörare i min Fiesta R2 i South Swedish Rally så här inför starten i Grekland” säger Fredrik, som tycker att det ska bli kul att åter igen köra en tävling på svensk mark. Senast det begav sig var under Rally Sweden 2011.

”Jag är glad och tacksam över den hjälp som jag och Morten fått av vänner och sponsorer, vilket gör det möjligt för oss att köra South Swedish Rally så här en vecka innan Grekland” säger Fredrik.

”Det hade i och för sig varit roligare att vända på det och köra SSR efter Grekland. Då hade jag säkert kunnat njuta mera av att köra på hemmaplan, men som sagt, det är WRC Academy som gäller för mig och Morten i år, så njuta det får man göra sen” säger Fredrik och småler.

”South Swedish Rally utgår från Tingsryd och vi ska tydligen köra på nya krokiga vägar som inte använts tidigare. Det ska bli riktigt spännande” säger Fredrik som kommer att köra rallyt i en likadan Ford Fiesta R2 som han kör i WRC Academy.

”Fiestan har fått sig en ordentlig översyn med bland annat renoverade fjäderben och oljad gaspedal så jag lovar, fort kommer det att gå” säger Fredrik som samtidigt berättar att han lever efter parollen ”Full fart spar tid!”

Första bil kommer att rulla ut från torget i Tingsryd på fredag och stora delar av rallyeliten kommer att vara på plats. Rallyt kommer även att direktsändas i SVT Play på fredag mellan 19.30 – 20.00.