Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Pelle Sääv siktar högt i Rally-SM

Efter en mycket bra inledning på årets Rally-SM är det nu dags för NH Super 2000-föraren Pelle Sääv från Linköping för ännu en deltävling i Rally-SM. I de två deltävlingarna som körts i vinter har Pelle Sääv slutat tvåa och trea. Nu till helgen är det dags för Säävs favorittävling i Rally-SM, South Swedish Rally.

- Jag gillar South Swedish Rally. Det brukar vara bra arrangemang och fantastiska vägar. Vi har haft en riktigt bra vinterdel av Rally-SM, så jag är riktigt nöjd. Nu kommer ett underlag som jag trivs bättre på en på is och snö, säger Pelle Sääv.

På fredag den 18 maj klockan 14.30 startar 2012 års South Swedish Rally på torget i Tingsryd. Då väntar 16 tuffa specialsträckor på att bli forcerade av stora delar av den svenska rallyeliten.

På fredagens etapp körs sju specialsträckor och på lördagen nio. Målgång på torget sker cirka klockan 15 på lördagen den 19 maj. Då har drygt 13 mil specialsträcka och 36 mil transportsträcka tillryggalagts av ekipagen. Båda etapperna avslutas med en specialsträcka på ett industriområde i nära anslutning till torget i Tingsryd.

Årets sträckor är smala och kurviga med ett och annat krön. Samtliga sträckor ligger nära centralorten Tingsryd vilket gör att rallyt blir kompakt och lätt att följa. Central serviceplats och rallyhögkvarter är under tävlingen beläget på Tingsryd Travet.

- Jag tror att årets lite krokigare sträckor kommer att passa Skodan perfekt, så jag har stora förväntningar på tävlingen, avslutar Pelle Sääv.

Följ oss på vår hemsida www.nhsuper2000.se

Pressansvarig Urban Andersson