Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally-SM i Småland för Mattias Adielsson

Rallyföraren Mattias Adielsson från Göteborg och kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora kommer i helgen att köra den tredje deltävlingen i årets Rally-SM. South Swedish Rally har i år start och mål i Tingsryd. Förberedelserna inför tävlingen har varit de bästa.
Mattias och Christoffer har under den tidiga våren varit i Portugal och tränat notskrivning vid Portugals VM-rally. De har även hunnit med både test och tävling.

- Vi kommer mycket väl förberedda inför tävlingen. Test och tävling har gått riktigt bra under våren. Det är en lång tävling så det gäller att hitta ett tempo som är högt med utan för mycket risker. Vi vill ju vara med på lördag eftermiddag och prisutdelningen, säger Mattias Adielsson.

På fredag den 18 maj klockan 14.30 startar 2012 års South Swedish Rally på torget i Tingsryd. Då väntar 16 tuffa specialsträckor på att bli forcerade av stora delar av den svenska rallyeliten.

På fredagens etapp körs sju specialsträckor och på lördagen nio. Målgång på torget sker cirka klockan 15 på lördagen den 19 maj. Då har drygt 13 mil specialsträcka och 36 mil transportsträcka tillryggalagts av ekipagen. Båda etapperna avslutas med en specialsträcka på ett industriområde i nära anslutning till torget i Tingsryd.

Årets sträckor är smala och kurviga med ett och annat krön. Samtliga sträckor ligger nära centralorten Tingsryd vilket gör att rallyt blir kompakt och lätt att följa. Central serviceplats och rallyhögkvarter är under tävlingen beläget på Tingsryd Travet. Rallyt kan följas på SVT Play då Smålandsnytt sänder direkt från Tingsryd på fredag mellan klockan 19.30 – 20.00.

Följ oss på www.adielssonmotorsport.com

Urban Andersson