Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mikael Lindqvist gör Rally-SM comeback i ny rallybil

Nu är det dags för Mikael Lindqvist från Norrköping att åter tävla i Rally-SM. Lindqvist har under våren byggt en helt ny bil som han under året kommer att köra de resterande deltävlingarna med. Bilen är en Mitsubishi Evo X och går in i klassen otrimmat 4wd. Mikael Lindqvist körde sin senaste SM-tävling 2010 då han körde en Ford Focus i WRC klassen.

- Det ska bli riktigt roligt att få vara med i Rally-SM igen. Vi kommer nog inte att kunna hänga med i toppen i första tävlingen men jag räknar med att vi mot slutet av säsongen kan vara med och kriga om segrarna, säger Mikael Lindqvist.

På fredag den 18 maj klockan 14.30 startar 2012 års South Swedish Rally på torget i Tingsryd. Då väntar 16 tuffa specialsträckor på att bli forcerade av stora delar av den svenska rallyeliten.

På fredagens etapp körs sju specialsträckor och på lördagen nio. Målgång på torget sker cirka klockan 15 på lördagen den 19 maj. Då har drygt 13 mil specialsträcka och 36 mil transportsträcka tillryggalagts av ekipagen. Båda etapperna avslutas med en specialsträcka på ett industriområde i nära anslutning till torget i Tingsryd.

Årets sträckor är smala och kurviga med ett och annat krön. Samtliga sträckor ligger nära centralorten Tingsryd vilket gör att rallyt blir kompakt och lätt att följa. Central serviceplats och rallyhögkvarter är under tävlingen beläget på Tingsryd Travet.

Lindqvist Motorsport kommer i helt ny design och en ny hemsida har skapats för den här satsningen, besök oss på www.lindqvistmotorsport.se

Urban Andersson
Pressansvarig