Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Het premiär i Svenska Rallycupen när klassiska Mälarrallyt går av stapeln på Lördag.

Det är rallyfeber i mellansverige, nu drar nya Svenska Rallycupen igång med ett rekordstartfält, över 230 bilar är klara för start på lördag i Eskilstuna när Mälarrallyt avgörs i ett arrangemang av SMK Södermanland, Taxinge MK och Gnesta MK.

Och det ett mycket kvalificerat startfält som det bjuds på, snudd på en kombo av SM, VOC Sverigeserien och GrE-cupen, troligen det häftigaste startfält som startat i mälardalsregionen på många år.

Jättestartfältet bjuds på 7 sträckor av hög kvalite och som vanligt luriga Sörmländska grusvägar där det krävs en topprestation av teamen under hela resan som börjar kl.11 från Eskilstuna Isstadion som är start och målplats. Första bil beräknas tillbaka runt kl.17 då en spännande väntan på resultaten väntar, vilka skall bli premiärsegrare i Svenska Rallycupen?

I startfältet av 4 WD är det många namkunniga som lär bjuda på fight, Eddie Hörbing, Pelle Sääv, Björn Adolfsson, Kjelle Sandberg eller kanske hemmaåkaren Johan Rudengren som möjligen kan ha nytta av hemmavägar för att nå en pallplats.

Klassen A 2WD är ett absolut getingbo med över 50 startande! Med många av sveriges erkänt snabbaste åkare, publikfavoriterna Jimmy Olsson och Johan "Kröken" Karlsson, kanske en av vinterns snabba åkare, Magnus Wallén eller kan fortåkande hemmakillarna Robert Andersson och Stefan Hanhela slå till?

Även klassen Volvo Original bjuder på ett starfält i klass med Sverieserienivå, över 40 startande med Mattias Olsson som favorit efter två tysklandssegrar i bagaget under tidig vår, men Peter Elg och Anton Suontausta vill säkert utmana. "Dark horse" är hockeymästaren Emil Kåberg som redan visat att han är snabb i rallyspåret.

Sammanslagna klassen B/C 2WD, också med över 50 startande, med bägge sönerna Wallon, unga snabba Pelle Wilén eller kanske Micke Persson kniper i den mest svårtippade klassen.

Som brukligt börjar startfältet med Ungdomsrally, glädjande med 10 st killar och tjejer mellan 16-18 år som alla vill bli den nya Patrik, P-G eller Ramona.

Vi kan verkligen se fram emot en fantastiskt lördag och starten av nya fräscha Svenska Rallycupen, där en av cupens parner, PPE/Yokohama, finns på plats med sin välutrustade däckbuss under tävlingen för att ge lite extra service och råd.

Ps! Missa inte premiären av två Ford Fiesta WRC i sverige, både Ingmar Svensson och Hasse Gustavsson testar sina nya häftiga ekipage som föråkare, risk för "ståpäls" ?

Officiell webbsida: www.svenskarallycupen.se