Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Två totalsegrar på två helger.!

Grus säsongen kan inte börjat bättre än vad den har gjort för Patrik och Jeppe. Med totalvinst i Kong Christian Race den 28 april och totalvinst i Silverratten den 5 maj känner sig Patrik och Jeppe redo för SSR.

Patrik: Ja vi har haft en kanon start på grus säsongen, bilen känns kanon och det känns riktigt bra att farten satt direkt när vi växlade underlag från is till grus.

I ”Kongen” så blev det en riktigt tuff duell med Stoffe Nilsson där Patrik drog det sista strået och vann med 2.8 sek marginal till Stoffe.

Patrik: Ja det var riktigt kul att vinna gruspremiären nere i Skåne. Jag visste att Stoffe skulle bli riktigt svår att slå där nere, då det är Stoffes favorit sträckor! Nu fick vi lite hjälp då Stoffe körde punka på en sträcka men vi visade ändå att tempot var högt på dom väldigt krokiga sträckorna.

Redan i helgen var det dags igen för tävling och då var det i Älmhult. Men tävlingen började på sämsta sett.

Patrik: Ja på första sträckan när det var ca 4km kvar i en hård inbromsning så tryckte jag bromspedalen i botten! All bromsverkan var borta vilket gjorde att jag fick panik bromsa med motorn, som tur var så höll vi bilen på vägen och vi kunde linka oss till mål helt utan bromsar. Efter sträckan så var det som tur service, och service grabbarna hittade felet direkt. Det var ett bromsok bak som gått sönder. Dom bytte oket och Patrik hade bara ett mål nu, jaga i fatt den tiden dom har tappat.

Och det gjorde dom! Efter en riktig urladdning på ss3 så gick Patrik upp i ledningen med en halv sekund före Åke Jacobsson i sin WRC Focus. Dom två resterande sträckorna vann Patrik också och vann tillslut med 3,2 sek marginal till Åke.

Patrik: Det var riktigt kul att vi kunde vinna tävlingen efter det strul som var på ss1. Och det känns bra att oket gick sönder i denna tävlingen istället för SSR.

På tisdag skall teamet ha press träff där bland annat en glad vinnare i rallytävlingen på Smålandsnytt (SVT) skall få åka med i rallybilen.

Patrik skall också vara med i studion på Sveriges radio Kronobergs morgonprogram på tisdags morgonen.

Efter detta så blir det full genomgång av bilen med bland annat montering av nya bromsar mm. för att vara så väl förberda som möjligt till SSR.

// Patriks Rally Team