Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Andra internationella segern i rad för Mattias & Tommy

– Sju sträcksegrar och klasseger på delvis såphalt asfaltunderlag i Tyskland.

Mattias Olsson Motorsports segersvit i nere på kontinenten fortsätter. I helgen kördes den andra deltävlingen i Nordic West Euro Cup för Volvo Original. Med start och mål i Tyska Sulingen kördes Mobil Pegasus Rallye Sulinger Land under lördagen. Tävlingen hade hög status, då den förutom Volvo Originals ”EM-serie” även gästades av både tyska och Holländska rallymästerskapet.

Mattias och co-driver Tommy Lindholm kan nu blicka tillbaka på ännu en succé på asfaltunderlag. I rally Sulingen kunde de bevisa att de behärskar notskivning och asfaltunderlag under alla förhållanden.

Såphalt

Lördagens första sträckor i rallyt var nämligen genomblöta och till råga på allt såphala efter att tidigare bilar i rallyt dragit ut grus och lera på sen blöta asfalten.

– Det hade regnat under natten och bilarna före hade genat, det var bara att följa spåren för att ta sig igenom, berättar Mattias på väg hem från Tyskland.

Detta faktum hindrade inte dem från att redan på inledande sträckan vara snabbaste Volvo Original.

Hindrad

På sträckan efter blev tyvärr Mattias hindrad av framförvarande bil i tävlingen och tappade runt 20 sekunder. Kristoffer Karlsson, Trollhättan, övertog ledningen och lyckades hålla den till sjunde sträckan, då Mattias hämtat igen tidsförlusten och på nytt var uppe i ledning.

– Sen var Kristoffer av ett par gånger och tappade runt 45 sekunder, vi körde på i vårt tempo och det kändes bra, fortsätter Mattias.

Odramatisk seger

Bra blev också slutresultatet, Mattias och Tommy fick ännu en gång kliva överst på Nordic West Euro Cup:s prispall och kunde kvittera ut ytterligare 30 friska poäng i ”EM-serien”. Kristoffer ramlade ner till tredje plats efter tidsförlusterna och tvåa i mål slutade Oscar Johansson, Nyköping.

– Rätt odramatiskt rally för oss, bra stämning, mycket åskådare - även på transporterna, summerar segerglade Mattias Olsson det tyska mästerskapsrallyt i Sulingen.

Gruspremiär väntar

Väl hemma i Sverige blir det omställning för Mattias Olsson Motorsport. Redan nästa helg blir det annat underlag under hjulen på teamets Volvo 940. Grus-sulorna åker på och Mattias gör vårpremiär på det bruna underlaget i Mälarrallyt. I co-driversätet kommer då Per Schlegel från Arboga att tillfälligt hoppa in som co-driver istället för Tommy.

PS. Du kan också följa Mattias och Tommys framfart via deras blogg som du hittar på hemsidan www.mattiasolssonrally.com . Där hittar du också mer fakta och information om Mattias och rallyteamet.

Anders Ekström

Faktarutor

FÖRARE
Namn: Mattias Olsson
Född: 1991
Längd: 174cm
Vikt: 64 kg
Bor: Kil, Värmland
Klubb: Fryksdalens MK
Förarklass: A-Förare
Arbete: Montör/mekaniker
Tävlings debut: Munkforsrundan 2011 C-Förare VOC
Meriter: Från C till A-förare på 10 månader. Snabbaste VOC totalt i Kullingstrofén och KMK-trofén 2011. Seger i VOC-klassen Sommarcupen och RallyMasters 2011.

CODRIVER
Namn: Tommy Lindholm
Född: 1985
Längd: 185
Vikt: 87
Bor: Hagfors, Värmland
Klubb: Munkfors MC
Förarklass: C-Förare
Yrke: Snickare

SPECIFIKATIONER Tävlingsbilen
Volvo 940
Årsmodell: 1992
Motor: B230FB byggd och optimerad av Motordesign Sweden AB, (Kent Karlsson).
Effekt: 185 hk vid 5700 rpm
Vridmoment: 180 Nm.
Växellåda: 4-växlad M45 alu-låda
Bakaxel: 4:10 odiffad.
Bromsar: Skivor runt om. Standardok och skivor. Tävlingsbelägg Mintex.
Hjulupphängning: McPerson med tävlingsfjädrar fram, originalfjädrar bak. Bilstein stötdämpare runt om.
Fälgar: 16” alufälg (vinter), 15” plåt (sommar).
Skyddsbur: KBT:s Cert-bur för Volvo 940.