Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Racingpremiären avklarad för Mikaela Åhlin-Kottulinsky

Racingpremiären avklarad för Mikaela Åhlin-Kottulinsky – VW Scirocco R-Cup på Hockenheim

Premiärloppet i VW Scirocco R-Cup, som kördes på legendariska Hockenheim Ring i Tyskland, är nu avklarad för den värmländska racingtjejen Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Publiken fick se ett spännande lopp med många tuffa omkörningar.

”Ja det var ett svettigt lopp” säger Mikaela efter målgång. ”Det blev många sköna omkörningar, och det beror på det fräna push-to-pass-systemet som ger oss 50 extra hästar då man som bäst behöver det,” berättar Mikaela.

Inför loppet fick Mikaela goda råd och extra peptalk av Tina Thörner, som kommer att agera mentor och mental rådgivare till Mikaela under säsongen. ”Otroligt skönt att ha Tina på plats för att stötta och coacha mig” säger Mikaela.

Mikaela startade från nittonde startruta och hade efter fem varv arbetat sig upp till en fjortondeplats.

När Mikaela tryckte på push-to-pass-knappen för sjätte gången och när hon var på väg att avancera till plats tretton - så försvann servostyrningen i bilen.

”När servon la av så blev det lite tungt. Både att styra och att hålla humöret uppe” säger Mikaela, som fick kämpa rejält för att hålla bilen på rätt spår i kurvorna.

Efter ytterligare sju varv tog Mikaela målflagg som bil nummer tjugoett.

”Skönt att få se Mikaelas fighting spirit och att hon inte gav upp, trots att hon fick kämpa med en väldigt tungstyrd och svårkörd bil”, säger Tina Thörner stolt om sin adept.

”Det föll mig aldrig in att bryta. Jag ville ta målflagg i premiären och det lyckades jag med. Jag lyckades även sätta en tionde tid under racet, innan styrservon la av, och det tar jag med mig till nästa race” avslutar Mikaela.

Den svenske föraren Ola Nilsson vann loppet före den tidigare Formel 1-föraren Mika Salo, som var en av loppets gästförare. Nästa tävling körs 4-5 maj på Lausitzring i Tyskland.

Susanne Kottulinsky-Åhlin