Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Midnattssolsrallyt - Team Tidö signar sin tredje förare

Rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist kör Midnattssolsrallyt för Team Tidö. Därmed har teamet två världsmästare och en europamästare i sitt stall då både Björn Waldegård och Åke ”Bryggarn” Andersson redan är klara.

Stig Blomqvist blev världsmästare i rally 1984, då i en Audi quattro Sport. På meritlistan finns också ett stort antal segrar i rally, backe och rallycross.

Stig har även kört Midnattssolsrallyt flera gånger med vinsten 2009 som främsta merit. Förra årets körde han för Team Tidö i en Porsche 911 och slutade fyra.

-Jag är glad över att Stig ställer upp och vi i teamet satsar hårdare än någonsin på årets Midnattssolsrally, säger David von Schinkel som leder Team Tidö – ett av de mest framgångsrika teamen i Midnattssolsrallyt de senaste åren.

Förutom Stig ställer världsmästaren i rally 1979, Björn Waldegård upp.

– Rallyt kommer att bli mycket sevärt för publiken och det ska bli roligt att få köra mot de gamla mästarna Mikkola och Kankkunen, säger Björn Waldegård.

Han har kört det mesta i rallyskogarna från Lancia Stratos till Mercedes-Benz via VW 1500 och Toyota Celica men det är bakom ratten på en Porsche som han är mest känd, åtminstone när det gäller Midnattssolsrallyt. Så blir det även i år och samma modell, 911, kör den tredje föraren som redan är klar för Team Tidö: Åke ”Bryggarn” Andersson.

Han körde sitt första Midnattssolsrally för 50 år sedan och kom då tvåa i sin klass. Åke fortsatte sedan tävla framgångsrikt både i Sverige och internationellt inom alla genrer av bilsport och vann bland annat EM i historiskt rally på 1990-talet.

– Ambitionen är att vara med i toppstriden även i årets rally.

Att det kommer nytt blod till tävlingen genom exempelvis Hannu Mikkola, Juha Kankkunen och Mikko Hirvonen ser han bara som positivt.

– Det är bara att gratulera publiken till att det kommer så många världsstjärnor, och det ska bli kul att se hur Hirvonen finner sig tillrätta i en äldre rallybil än han är van vid.

Teamet ska ställa upp med fyra ekipage i Midnattssolsrallyt, men vem som ska köra den fjärde är inte klart ännu.

Robert Gustavsson, pressansvarig


Vassare team för man leta efter – världsmästarna Stig Blomqvist och Björn Waldegård kör tillsammans med europamästaren Åke Andersson. Team Tidö leds av David von Schinkel (längst till höger) och de satsar hårdare än någonsin på årets rally.