Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Lille Mats Rallysprint - Frågetecken och nyheter

Skall HLMK:s Stoffe Nilsson i "asfalt-Subaron" palla för trycket eller kommer Joachim Grahn, från Simrishamn i sin välvässade WRC-Focus att få sin revansch för missen i premiären på hemmaplan?
Växellådeproblem ställde till det för Joachim den gången och banade vägen för Stoffes totalseger.

Kan Ebbe Nilsson i sin Puma klara av att hålla Mats Anderssons ilskna Proton efter sig? - Eller blir det kanske någon av de danska konkurrenterna som, likt i fjor, tar hem spelet och GA Lindbergs pokal för totalsegern?

Frågetecknen är flera när Hässleholms Motorklubb bjuder upp till årets upplaga av Lille Mats Rallysprint (den 49:e i ordningen) på Garnisonen den 29:e april. Anmälningslistan sväller över men för att tidschemat skall fungera och publiken få en rapp och överskådlig tävling har tävlingsledare C-G Wilke och hans stab tvingats sätta en gräns vid 130 deltagare.

Rallysprinten på "gamla P2" är populär bland de tävlande och en säker publiksuccé. Årets upplaga ingår i RS-DM för Södra Bilsportförbundet och i Asfaltcupen för Södra. Det är också en deltävling i danska Historic Rally Cup och i Klassisk Rally Cup. Men som vanligt ingår också den inofficiella men mycket prestigefyllda "Grannfejden", poängtävlingen mellan Sverige och Danmark, i rallyfesten.

Ett stort antal danska ekipage är anmälda och det för det goda med sig att publiken får se en mängd, för svenskt vidkommande, ovanliga och spännande bilar på banan. Två danskbyggda Peugeot RCZ är bara ett exempel, Porsche 911 3,0 RS ett annat och Fiat Punto S2000 ytterligare ett. Men även en av förbilarna blir en riktig raritet (danskbyggd även den!): en Chevrolet Corvette med gedigen racingdokumentation från både USA och England, byggd för klassisk racing, närmast på Nürburgring och som får undergå ett "shake down-test" på Garnisonen.

(På tal om "shake-down"... ytterligare ett frågetecken kring årets rally är: hur skal inbjudne gäst-codrivern, kommunalrådet Tommy Nilsson (S) klara av att, från högerstolen i Tyko Nilssons VOC-Volvo, lotsa det ljusblå ekipaget rätt? - Håll ögonen på bilen med Hässleholms kommunlogga på dörren!)

Men fortåkarfesten bjuder på fler godbitar: Ett nytt skärpt koncept med prickbelastning för de tävlande som tar "genvägen" över banmarkeringen på väg in på andra varvet. - En sak som kommer att öka såväl spänningen som den sportsliga rättvisan. Nya fräscha banmarkeringar i rött och vitt kommer att kanta den fyra kilometer långa specialsträckan. Vidare kommer man, omedelbart efter att sista bil gått i mål, att hålla en prisutdelning för de tre totalsnabbaste intill minnesstenen, nära infarten till Garnisonen.

-Vi vill göra en festlig avslutning som publiken kan delta i på sin väg hem från tävlingen, säger tävlingsledare Wilke. Som också uppmanar intresserade att gå in på HLMK:s hemsida: www.hlmk.com och där läsa mer om årets Lille Mats Rallysprint.

Arne Forsell