Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Välkommen till Tingsryd och kurviga småländska vägar

Tredje deltävlingen i rally-SM 2012 kommer allt närmare. 18-19 maj körs den 37:e upplagan av South Swedish Rally, i år med småländska Tingsryd som centralort.

På fredagen den 18 maj klockan 14.30 startar 2012 års South Swedish Rally på torget i Tingsryd, mitt framför legendariska varuhuset Börjes. Då väntar 16 tuffa specialsträckor på att bli forcerade av stora delar av den svenska rallyeliten. Totalsegraren från i fjol, Jimmy Joge i klassen Otrimmat 4WD, kommer att göra allt för att försvara sin vinst men lär bli hårt utmanad av exempelvis Pontus Tidemand, Mats Jonsson, Per-Arne Sääv och Eddie Hörbing som alla tillhör klassen Trimmat 4WD.

På fredagens etapp körs sju specialsträckor och på lördagen nio. Målgång på torget sker cirka klockan 15.15 på lördagen den 19 maj. Då har drygt 13 mil specialsträcka och 36 mil transportsträcka tillryggalagts av ekipagen. Båda etapperna avslutas med en specialsträcka på ett industriområde i nära anslutning till torget i Tingsryd.

Årets sträckor är smala och kurviga med ett och annat krön. Att skära kurvorna är inte att rekommendera, för det gör man i så fall bara en gång. Samtliga sträckor ligger nära centralorten Tingsryd vilket gör att rallyt blir kompakt och att rekognoseringen går snabbt.

Central serviceplats, rallyhögkvarter och presscentra är under tävlingen beläget på Tingsryd Travet.

Pressansvarig:
Joel Sannemalm
press@rallysm.se

Rally SM 2012
27-28 januari Rally Uppsala, Uppsala
17-18 februari Vinterpokalen, Sandviken
17-19 maj South Swedish Rally, Tingsryd
17-18 augusti Väst Rallyt, Trollhättan
14-15 september East Sweden Rally, Linköping
5-6 oktober Kolsvarundan, Köping