Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Den 4 april öppnar anmälan till årets Midnattssolsrally

– Förhandsintresset har varit stort och vi räknar med att det här ska bli det bästa och mest spännande rallyt hittills, säger rallygeneralen Per Carlsson.

Det är sjunde året i rad som KAK Midnattssolsrallyt körs som historisk rallytävling och är numera Sveriges, och ett av norra Europas, största tävling i sin genre. I år blir rallyt extra speciellt då det blir en hyllning till en av våra mest internationellt kända personer inom motorsporten, Ove ”Påven” Andersson, som fick sitt stora genombrott 1963 i Midnattssolsrallyt.

– Påven var bland annat stallchef för Toyota Team Europe (TTE) och för att hylla honom kommer de finska rallystjärnorna Mikko Hirvonen, Juha Kankkunen och Hannu Mikkola att köra var sin Toyota för Toyota Team Historic, säger Per Carlsson.

Ove ”Påven” Andersson kommer också att hyllas genom en speciell utställning med de bilar som han och Toyota Team Europe (TTE)/Toyota Motorsport GmbH (TMG) utvecklade och tävlade med åren 1973 och 2001. Utställningen hålls på Rocklundaområdet i Västerås under hela tävlingen.

Nytt för i år är också att traditionen med en Damklass återupptas igen, både i Historic och i Regularity.

– Det finns gott om duktiga kvinnliga förare och vi hoppas att flera av dem kommer att ställa upp i Midnattssolsrallyt 2012 och kämpa om vårt vandringspris Dampokalen, säger Per Carlsson.

– Med tre finska toppförare, flera förfrågningar från duktiga utländska förare och med en stor del av den svenska förareliten hängande på låset kommer Midnattssolsrallyt 2012 kommer att bli ett av de mest spännande hittills.