Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Årets VM-premiär avklarad för Fredrik Åhlin

Årets VM-premiär avklarad för den svenska landslagsföraren i rally – Fredrik Åhlin

Den första deltävlingen i WRC Academy 2012 kördes under Rally de Portugal i helgen. Rallyt innebar ömsom vin ömsom vatten för Fredrik Åhlin och kartläsare Morten Abrahamsen.

Efter tio specialsträckor med ledning efter första dagen, och med bland annat 3 sträckvinster, 2 andraplatser, och som Fredrik uttrycker det själv ”- en löjlig avåkning”, blev resultatet en sjätteplats och 11 VM-poäng när klassen gick i mål på lördagen. Ett minst sagt händelserikt rally för killarna.

”Hur det än är så är jag nöjd ändå” säger Fredrik. ”På torsdagskvällen såg allt ut att gå enligt planen för tävlingen och vi hade en liten ledning, men det blev allt lite fel på SS6 där jag hade mitt livs löjligaste avåkning i en hastighet av 20 km/h, och jag blev minst sagt förvånad när jag märkte att avkörningen orsakade en böjd hjulupphängning, vilket gjorde att vi tvingades bryta för dagen”.

Det var tuffa förhållanden under rallyt. Tungt regn med massor av vatten och lera på vägarna ställde till det för många av ekipagen. De tre sista sträckorna på fredag fick ställas in på grund av vädret och bortspolade vägar.

”En böjd hjulupphängning innebär inte med automatik även en böjd nacke. Här var det bara att räta på ryggen och stå på igen när vi startade om under lördagen” berättar Fredrik, som efter målgång lyckats vinna två av de tre avslutande sträckorna.

”Vi hade kunnat vinna alla tre sträckor under lördagen men tappade tyvärr tio sekunder i en hårnål på näst sista sträckan där vi fastnade ett tag. Men trots det kom vi tvåa på den sträckan, endast slagna med sju tiondelar! Skönt att vi kommit igång nu och att premiären är avklarad. Vi har visat att vi är en av de snabbaste i klassen och vi kommer att slåss för att vinna årets WRC Academy” avslutar Fredrik. Nästa deltävling i WRC Academy körs under Akropolisrallyt i Grekland med start den 25 maj.

Susanne Kottulinsky,