Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell snurrade och bröt

Patrik Sandell slog av ett hjul och tvingades bryta Rally Portugal när två sträckor återstod. Det blev slutet på ett extremt tufft och märkligt rally för den svenske MINI-föraren.

Just innan starten på SS20 kom regnet tillbaka. Det skulle visa sig förödande för svensken som körde på hårda däck vilka genast blev för hala för underlaget. Det höll 1,5 kilometer in på sträckan.

- Vi kom för fort in i en snabb högerböj som nöp lite, och då hade vi inget fäste alls så det styrde absolut ingenting. Vi åkte av, slog i en jordvall och gjorde en piruett eller två innan vi landade bredvid vägen, berättar Patrik Sandell som tävlar för Sweden World Rally Team.

När bilen väl slutat snurra kunde han och co-drivern Maria Andersson konstatera att de slagit av höger bakhjul och att rallyt var över för deras del. Ett rally där vädret har varit det stora samtalsämnet. Ösregn och dimma gjorde de portugisiska vägarna bitvis okörbara och flera sträckor ströks under fredagen.

Patrik och Maria var länge ett av få ekipage som lyckades hålla sig undan problem i leran och låg på en fin fjärdeplats efter halva rallyt. Men en trasig fjädring på SS14 lördag eftermiddag petade ner dem till en sjuttondeplats inför söndagens avslutning. De körde upp sig till en femtonde plats innan avåkningen satte punkt för deras rally en gång för alla.

- Det var en konstig helg från början till slut. Har aldrig upplevt så svåra förhållanden, bitvis har det varit så dåliga vägar att det knappt går att beskriva. Och så avslutas det så här snöpligt, säger Patrik Sandell.

Vinnare av Vodafone Rally de Portugal blev finländaren Mikko Hirvonen före norrmannen Mads Östberg och ryssen Evgeny Novikov.