Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kenneth Hansens största satsning någonsin

Hansen Motorsport, med Kenneth Hansen själv i spetsen, står inför sin största satsning någonsin. Med bara en vecka kvar till EM-premiären i rallycross på engelska Lydden Hill så är det upp till bevis. Sju förare finns i år under vingarna på teamet Hansen Motorsport, som är redo att anta den tuffa utmaningen genom att lotsa fram förarna till bästa tänkbara resultat.

- Det var betydligt enklare och lugnare när jag tävlade själv, skrattar Kenneth Hansen och funderar ett ögonblick på vad han har gett sig in på.
- Men att få arbeta med ungdomar är verkligen oerhört stimulerande och givande. De har precis sådan energi och glöd som jag också minns mina egna första tävlingsår.

Teamets försteförare i SuperCar, Timur Timerzyanov (24 år), var trea förra året och med ryktet om att vara den mest intelligenta föraren i fältet har han stora möjligheter att knipa EM-guldet i sin Citroen DS3. Den nyrekryterade talangen Alexander Hvaal (19 år) från Norge kommer säkerligen överraska med fina placeringar i Citroen C4 i SuperCar redan tidigt på säsongen.

Johan Larsson (25 år) mjukstartar SuperCar-karriären med några inhopp i EM-serien i en Citroen C4.

Erik Färén (22 år), som kommer från racingvärlden, gör en satsning på S1600-klassen i en Citroen C2 och med höga ambitioner tar han sig an den hårda konkurrensen.

Hansen Motorsport utmärker sig med enbart unga förare i stallet och de yngsta finns i den nystartade klassen JRX (Junior RallyX). JRX kommer agera supportklass till EM-serien från och med den norska EM-deltävlingen under midsommarhelgen.

Kevin Hansen (14 år), son till Kenneth och Susann Hansen, har äntligen kommit hem till den gren han brinner för, rallycross, efter karriärens inledande år i karting.

Kevin kommer tillsammans med förarkollegan och tillika debutant i rallycrossammanhang, norska tjejen Ada Marie Hvaal (14 år) och de andra JRX ungdomarna, däribland Magda Andersson (14 år) att gjuta nytt friskt blod i rallycrossens återväxt. Det är ett mycket stort intresse runt serien och förväntningarnas blickar kommer följa det högintressanta startfältet under säsongens andra hälft.

Timmy Hansen (19 år) äldste sonen till paret Hansen, kör också under Hansen Motorsports flagga, men inte i rallycross utan i formelbilsracingens Formel Renault 2,0 Eurocup.

- Vårt team har växt så det knakar sedan jag backade av tävlingsbanorna för ett par år sedan, säger Kenneth och avslutar med konstaterandet.

- Det är med stolthet jag försöker förvalta det stora förtroende och tillit de unga killar och tjejerna ger mig. Och skulle det här inte funka så får vi väl starta ett fotbollslag istället. Vi har ju snart ungdomar så det räcker.

Av: Susann Hansen