Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell tvingades bryta för dagen

Patrik Sandell låg fyra i sin andra WRC-start och var på väg mot karriärens finaste placering. Då gick ett fjäderben sönder och svensken tvingades bryta för dagen.

Årets upplaga av Rally Portugal kommer att bil ihågkommet som ett av de tuffaste VM-rallyna genom tiderna. Mängder av toppförare föll bort redan under fredagen, då regn, dimma och lervälling bitvis gjorde vägarna nästan okörbara.

Sandell, som kör en Mini John Cooper Works WRC för Sweden World Rally Team, var en av få som lyckades hålla sig på vägen och han klättrade till en fjärdeplats.

Patrik och hans codriver Maria Andersson bevakade sin placering under lördagens tre första sträckor, samtidigt som de utökade försprånget till de som låg närmast bakom honom. Men på SS14, dagens fjärde sträcka, tog det roliga slut.

- Vi körde på som vi skulle utan att ladda. Men i en högerkurva så snurrade bilen plötsligt runt så vi stod åt fel håll. Vi förstod först inte vad som hade hänt utan vände runt och skulle börja åka igen, men då kände vi direkt att ena hjulet hade vikt sig under bilen, säger Patrik Sandell.

Det visade sig vara fjäderben höger fram som gått av och de tvingades kasta in handduken för dagen.

Patrik och Maria kommer att starta om imorgon, men får då 15 minuters tidstillägg och kommer inte längre att ha något med toppstriden att göra.

- Idag handlade det mest om att hålla placeringen. Men imorgon har vi inget att förlora längre så då blir det mer attack som gäller, avslutar Patrik Sandell.

Följ rallyt på www.swedenworldrallyteam.com och www.patriksandell.com.