Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell fyra i regnigt Portugal

Dag två av Portugals VM-rally blev en riktig dräpare, med mer eller mindre bortspolade vägar och strukna sträckor. Det ena ekipaget efter det andra fick problem i de extremt svåra förhållandena. En som höll tungan rätt i mun var dock Patrik Sandell som avancerad till en fjärde plats.

- Det spöregnade och var dimma. Man såg bara två meter. Jag bestämde mig redan på första sträckan att bara köra mitt eget race utan att snegla på de andra. Hitta min rytm och hålla mig på vägen, berättar Patrik Sandell, som kör en WRC-MINI för Sweden World Rally Team.

Det visade sig bli en vinnande taktik, då mängder av förare fick problem i leran. Redan efter tre sträckor hade Sandell och hans codriver Maria Andersson klättrat till en fjärde plast.

Och sent på eftermiddagen kom beskedet. Arrangörerna beslöt att helt stryka eftermiddagens tre sträckor, då vägarna på sina ställen mer eller mindre spolats bort. För Patrik Sandell och Marias del innebär att de behåller sin fjärdeplats inför lördagen.

- Det är tråkigt att de tvingades stryka sträckorna, men det har ändå varit en bra dag för oss. En fjärde plats är skitbra, men det är 26 mil kvar, så det här är långt ifrån över, avslutar Patrik Sandell.

Klockan 09:49 lokal tid imorgon drar rallyt igång igen, då första bil ger sig ut på den elfte specialsträckan.