Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell elva efter kvällssträckorna

Patrik Sandell och Maria Andersson, som tävlar för Sweden World Rally Team i en WRC-MINI, ligger elva efter första dagen av Rally Portugal. Leder gör finländaren Jari-Matti Latvala, knappt två minuter före svenskarna.

Rallyt startade med en kort superspecial inne i Lissabon under eftermiddagen. Därefter gav sig ekipagen av söderut mot Algarve-regionen för de tre kvällssträckorna, som blev en tuff uppgift i mörker och regn.

- Det var riktigt riktigt svårkört ikväll. Jag fick verkligen jobba för att hitta rytmen, så det känns bra att vi tagit oss igenom helskinnade, säger Patrik Sandell efter målgången på dagens sista sträcka.

En av de som det inte gick lika bra för var åttafaldige världsmästaren Sebastien Loeb, som körde av i mörkret på den tredje sträckan. Snabbast av alla var Jari-Matti Latvala, som leder före Petter Solberg och Mikko Hirvonen.

- Bilen känns bra i alla. Det var lite si och så med greppet ibland, men det handlade mer om underlaget än om bilen, så det lovar gott inför imorgon, säger Patrik Sandell.

Vodafone Rally de Portugal fortsätter vid lunchtid under fredagen, då sex nya specialsträckor står på schemat.