Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell växlar upp inför Portugal med nya codrivern

Det blir andra gången gillt för Patrik Sandell i den högsta VM-klassen när Rally Portugal startar på torsdag. Det blir dessutom premiär tillsammans med nya kartläsaren Maria Andersson.

Sandell och Andersson, som tävlar för Sweden World Rally Team i en WRC-MINI, har redan hunnit med flera stopp under sin Portugalvistelse. Först ett test under fredagen och därefter en kort rallysprint under lördagen.

- Förberedelserna har gått enligt planerna och det känns som att jag och Maria har hunnit hitta varandra. Vi hade ett bra test i fredags och har en bra känsla inför rallyt, säger Patrik Sandell.

Vodafone Rally de Portugal inleds med en superspecial inne i Lissabon torsdag eftermiddag. Efter den publiksträckan blir det 20 mil transport ner mot Algarve vid sydkusten och inväntan på mörkret. För redan under torsdagskvällen avverkas tre stycken kvällssträckor, vilket är nytt för tävlingen.

Det gör också att hela rallyt är längre än vanligt i WRC-sammanhang. Närmare 45 mil specialsträckor mot 35 som brukar vara standard.

- Sträckorna är annars till stor del samma som jag kört tidigare. Jag känner igen dem, men det blir ändå lite som att vara här för första gången för vi återanvänder inga noter utan skriver helt nya, säger Patrik Sandell.

Just notskrivningen är dessutom lite extra viktig i Portugal enligt svensken.

- Vägarna är lite speciella för att det är så många blinda kurvor över krön. En liten miss i noterna och det kan vara kört sen, säger Patrik.

Redan onsdag morgon får Sandell tillfälle att testa noterna. Då körs den fem km långa kvalsträckan som avgör startordningen under den första tävlingsdagen.

Kl 15 lokal tid på torsdag ger sig första bilen ut på SS1, superspecialen i Lissabon.

Följ rallyt på www.swedenworldrallyteam.com och www.patriksandell.com.