Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tyskland nästa för Mattias Olsson

– Spännande internationell debut väntar i helgen

Mattias Olsson Motorsport står i startgroparna för nästa rallyäventyr. Nu på fredag kväll, den 23 mars startar Wikinger Rally nere i norra Tyskland med Mattias och co-driver Tommy Lindholm på startlinjen. Detta är den första Tyska tävlingen av två, som teamet planerat in under våren.

På onsdag natt reser Mattias Olsson med team söderut, med siktet inställt på att korsa Jylland och ta sig över den Dansk-Tyska gränsen på torsdag eftermiddag. Målet är nordtyska Süderbrarup, som är tävlingens huvudort.

Asfalt-debut
Om man räknar bort några kilometer på grusdäck så är detta premiär på asfalt för Mattias och Tommy. Det är också internationell debut för rallyduon från Kil och Hagfors.

– Jäkligt spännande, det här ska bli riktigt roligt, menar Mattias som är fylld av förväntan inför asfalt debuten.

Det är heller inte vilken liten tävling som helst. Wikinger Rally omfattar över sexton fullfartsmil. Den körs över två dagar och ingår som första deltävling i Nordic West Euro Cup, ett slags EM för Volvo Original.

– Vi startar på fredag kväll med fyra mörkersträckor, fortsätter Mattias.

Egna noter
En extra krydda är också att få skriva egna noter, något som ger bra erfarenhet inför kommande internationell karriär. Trots begränsade möjligheter här hemma så känner sig ändå Mattias trygg med att skriva noter själv.

– Vi har tränat lite grann på att skriva här hemma, Treskerundan som föråkare på egna noter och lite test. Det har fungerat bra.

Inställd för asfalt
Teamets tävlingsbil, den silverfärgade Volvo 940:n har nu fått sig en välbehövlig översyn inför Tysklandsäventyret. Bulorna efter Östersund är nu borta och stora bromsskivor för asfaltbruk är på plats, liksom andra bromsbelägg och speciella R-däck mönstrade för gatbruk.

– Vi har justerat hjulvinklar också, men så mycket mer får man inte göra i Volvo Original, berättar Mattias.

Målsättningen i Tyskland är att samla så mycket rutin som möjligt av asfalt och notskrivning, äventyret får de på köpet.

– Vi åker ju ner för att köra rally, men det blir ju ett litet äventyr med allt runtomkring, avslutar Mattias.

PS. Du kan också följa Mattias och Tommys framfart via deras blogg som du hittar på hemsidan www.mattiasolssonrally.com . Där hittar du också mer fakta och information om Mattias och rallyteamet.

Anders Ekström
Pressinfo Mattias Olsson Motorsport