Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Ebbe eller Mats, det är frågan i Hörbys RS-premiär

På söndag är det äntligen sydsvensk "rallypremiär" och detta i SMK Hörbys allt mer populära RS-tävling Express-Specialen. I år körs tävlingen som avgörs helt på asfalt för trettonde gången och detta med rekorddeltagande. Totalt sjuttiofem ekipage innebär en tjugofemprocentig ökning mot fjolåret.

- Känns otroligt kul att så många vill åka vår tävling och jag måste väl erkänna att vi är lite överrumplade över det stora intressent, konstaterar tävlingsledaren i SMK Hörby Magnus Helgesson.

Inte nog med att tävlingen som är första av de tio deltävlingarna i Södras RS-DM och AsfaltCup lockar rekordmånga deltagare. Dessutom har toppstriden aldrig varit så oviss även om Asfaltskungen Mats Andersson från Eslöv är självklar storfavorit.

- Med sex raka DM-segrar och fyra lika raka totalsegrar i Express-Specialen är han klar favorit, menar Magnus.

- Vill dock varna för nye SMK Hörbyföraren Ebbe Nilsson som tidigare körde för Hässleholms MK och är stor publikfavorit i danska asfaltstävlingar.

- Tror att Ebbe kan utmana Mats!

Ebbe kör sin vassa Kit-Car Ford Puma och har som sitt stora mål att klå Mats i den beskedligare Protonen. En uppgift som inte är helt lätt och vid sidan av Ebbe är där ytterligare utmanare som lurar i vassen. Arrangörsklubbens egna förare Tommy Andersson och Joachim Kristiansson kan aldrig räknas bort. Inte heller Svedalas Mats Lundahl som har vässat sin asfaltsracer eller BMW M3 ytterligare till årets säsong kan räkans bort och Mats väntar på den första segern.

- En annan som också är vass på asfalt är Laholms Niclas Hansen som faktiskt totalsegrat här en gång tidigare, berättar Magnus.

Express-Specialen kan i år visa upp ett helt nytt specialprov i Röslöv där man kör på Econovas område. Ett prov som är både långt och snabbt.

- Tror faktiskt att det är här på fjärde provet som tävlingen kommer att avgöras, menar Magnus.

- Att hitta rätt bromspunkt efter den långa rakan lär bli en" spännande" uppgift för de tävlande!

Annars är det som vanligt specialprov ett på Industriområdet som blir den stora publikdragaren på söndag. Här bjuds publiken på stor show från utmärkta publikplatser och här har man även satsat på korvförsäljning.

Att SMK Hörby har en dominerande ställning i de sydsvenska rallytävlingarna står tämligen klart när tjugoåtta ekipage tävlar för arrangörsklubben. Näst flest förare har Hässleholms MK med tretton i helgens RS-premiär.


Nye SMK Hörbyföraren Ebbe Nilsson i den vassa Ford Puman, tidigare Hässleholms MK blir förste utmanare i helgens rallypremiär i Hörby.