Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mattias Adielsson till WRC tävlingen i Portugal

När Portugals deltävling i Rally-VM avgörs helgen den 29 mars till 1 april finns Mattias Adielsson, Göteborg, och Christoffer Bäck, Hedemora, på plats i Portugal. Mattias och Christoffer ska innan tävlingen köra rekognoseringen. Att delta i rekognoseringen innebär att de tillsammans med övriga deltagare i VM-tävlingen åker tävlingens sträckor och skriver sina egna noter.

- Det här kommer att bli ett äventyr, säger Mattias Adielsson.

Resan till Portugal ingår i Mattias och Christoffers långsiktiga plan för att ta sig till WRC. Mattias och Christoffer blev tidigare i år uttagna till Svenska Bilsportsförbundets Junior Elitsatsning (JES), så att ge sig ut i världen för att få mer utbildning blev då ett naturligt steg. De har fått stor hjälp i planeringen av förbundskaptenen Anders Dawidsson på Svenska Bilsportsförbundet . Dawidsson kommer också att finnas med som stöd i Portugal.

- Det finns så mycket att tänka på och planera inför en start i en VM tävling. Vi får nu möjligheten att göra all planering fram till start i tävlingen. Det är mycket lärorikt och kommer att stärka oss i vår framtida satsning, avslutar Mattias Adielsson.

Pressansvarig: Urban Andersson