Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Första testet tillsammans för Patrik och Maria

Samspelet mellan MINI-föraren Patrik Sandell och hans nya codriver Maria Andersson verkar gå enligt planerna. Svenskarna befinner sig i England där de under fredagen genomfört en första test tillsammans.

Maria Andersson är till vardags sportchef på Svenska bilsportförbundet, men också en av landets mest meriterade kartläsare, efter flera säsonger tillsammans med Patrik Flodin.

Tidigare i veckan avslöjades att hon kommer att hoppa in i högerstolen bredvid Patrik Sandell under Rally Portugal om några veckor, då ordinarie codrivern Staffan Parmander fått förhinder.

Trots att Patrik och Maria känner varandra sedan många år är det första gången de kör tillsammans. Men att döma av fredagens test i England tillsammans med Prodrive kommer det inte innebära några problem.

- Samarbetet har fungerat klockrent, och vi hann med mycket också. Vid debriefingen efter Svenska rallyt listade vi ett antal saker som vi ville testa inför Portugal. Vi betade av hela den listan idag, säger Patrik Sandell.

Men det fanns en liten detalj som ställde till det lite i början av testet.

- Patrik hade svårt att höra mig ordentligt först, så jag fick helt enkelt ta i lite och höja rösten. Men det var nog den enda anpassningen vi behövde göra faktiskt, säger Maria Andersson.

Om en vecka beger sig Patrik och Maria till Portugal för ännu ett test under fredagen, följt av en rallysprint på lördagen - WRC Fafe Rally Sprint – där större delen av WRC-eliten kommer att finnas med på startlinjen.

Vodafone Rally de Portugal går sedan av stapeln veckan därpå, 29 mars – 1 april.