Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell klar för Rally Croatia

Patrik Sandell är klar för Rally Croatia sista helgen i maj. Tävlingen ingår i det europeiska mästerskapet och den svenske WRC-föraren kommer att tävla i en MINI Super 2000.

– Jag har tävlat i Kroatien tre gånger förut och gillar verkligen vägarna där. De är hoppiga och utmanande, med en asfalt som är väldigt hal och grusig. Ett asfaltrally som passar mig som är grusförare i grunden, säger Patrik Sandell.

Svensken kommer att köra en MINI Super 2000, som är snarlik den WRC-MINI han normalt tävlar i för Sweden World Rally Team.

– Det är egentligen bara aerodynamiken med spoiler, vinge med mera, samt restriktorn till turbon som skiljer den från WRC-bilen. Dessutom ligger tävlingen perfekt i kalendern för min del, så det blir ett perfekt genrep inför vårt fortsatta tävlande under sommaren, säger Sandell.

Moreno Luksetic, en av de ansvariga bakom Rally Croatia berättar:

– Jag är verkligen glad att få hit en förare som Patrik. Det betyder mycket för oss som arrangörer att vi kan locka till oss VM-förare. Det höjer statusen på tävlingen och gör att ännu fler kommer för att titta, säger Moreno Luksetic.

Arrangörerna hoppas dessutom att fler svenska förare ska följa i Sandells fotspår. Inom kort planerar de att återkomma med ett specialerbjudande till svenska förare som vill anmäla sig till tävlingen.

Rally Croatia körs 24-26 maj i Kvarner-regionen i norra Kroatien. Läs mer om rallyt på www.croatia-rally.com.